Hírek

Coming outolt a kanadai olimpikon úszó

A huszonkét éves Markus Thormeyer, aki 2016-ban részt vett az olimpiai játékokon, most először mesélt magánéletéről, és olyan mélységekben, hogy meg sem állt az előbújásig.

Karrierje elején Thormeyer szégyellte a szexuális irányultságát, és azt is elárulta, mennyire félt már csak az előbújás gondolatától is.

 

Markus Thormeyer

 

„Hajlandó voltam mindent megosztani magamról, de valami visszatartott. Volt egy titkom, amit senkinek sem mondtam el. A titkom, hogy meleg vagyok. Elképesztő volt, mennyire bensőséges kötelék alakult ki köztem és a csapattársaim között, de ugyanakkor lelkiismeret-furdalásom is volt.”

Thormeyer azért tartotta olyan sokáig titokban a szexuális orientációját, mert attól félt, hogy a csapattársai nem fogadnák el, és abban sem volt biztos, vajon hogyan reagálnának, ezért inkább azt választotta, hogy elkerüli a lehetséges dráma kialakulását a csapatban – írja a Gay Times.

„Vajon a coming outom megváltoztatná a csapatunk dinamikáját, és veszélyeztetném a saját és a csapattársaim esélyeit a 2016-os olimpián? Nem akartam kockáztatni, ezért megtartottam a falakat, amelyeket magam köré építettem, és nem beszéltem sem a szexuális orientációmról, sem a randizásról.”

Idővel sokkal nehezebb volt már megőriznie a titkot, és ez kihatott a munkájára is. Markus késve érkezett az edzésekre, és hamarabb is ment haza, valamint azt is megkérdőjelezte, hogy vajon miért is úszik.

„Végül egy nap minden stressz, ami felgyülemlett bennem, egyszerűen kitört belőlem. Tehetetlennek éreztem magam a hálószobám padlóján, de tudtam, hogy nem élhetek így tovább. Tudtam, hogy előbb-utóbb vagy kiégek, vagy átveszem az irányítást a sorsom felett. Az utóbbi mellett döntöttem, és előbújtam a csapattársaimnak. Mindig is szerettem volna, ha tudják rólam, hogy meleg vagyok, de most már készen is álltam arra, hogy elmondjam nekik.”

Markus a lehető legtermészetesebb módon coming outolt a csapattársainak, és azt is elmondta nekik, hogy még sohasem randizott egyetlen fiúval sem, és valószínűleg tiszta ideg lenne egy randin, amit aztán jól el is rontana.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Markus Thormeyer (@lilmarquenis) on

 

Társai válasza azonban nem is lehetett volna tökéletesebb:

„Aztán egy szempillantás alatt máris azt mondták a barátaim, hogy valószínűleg nem lesz gond egy randin sem, amíg jól érzem magam, és önmagamat adom. Az, hogy ilyen csodálatos csapattársaim vannak, akik ennyire támogatnak a szexuális irányultságomtól függetlenül, az egyik legjobb érzés a világon. Ezekkel a csodálatos emberekkel végre otthon érezhetem magam. Senki sem rendezett jelenetet, és mindenki elfogadott annak, aki vagyok. Ugyanúgy bántak velem, mint az előbújásom előtt, és remekül éreztem magam emiatt. Nem volt semmi dráma, és pontosan ezt szerettem volna.”

A coming out után Markus úgy érezte, mintha egy hatalmas tehertől szabadult volna meg, és újra mosollyal az arcán, felemelt fejjel mehetett a medencéhez. Semmi sem terelte el többé a figyelmét.

„Az edzéseken jobban teljesítek, erősebb lettem, és a technikám is sokat fejlődött. Emellett leromboltam pár falat köztem és a csapattársaim között, amitől a kapcsolatunk szinte kivirágzott. Olyan kapcsolatok alakultak ki köztünk az edzések során, amelyek egy egész életen át megmaradnak. […] A pillanat, amikor előbújtam a csapatomnak, megtanított arra, hogyan érezzem jól magam a saját bőrömben, attól függetlenül, hogy más, vagy meleg vagyok. Ez az egész önbizalmat adott nekem a medencében, ami végül kihat majd az életem más részeire is. Azóta újra visszaszereztem az önbizalmamat a medencében, 2018-ban egy díjat is nyertem, és 2019-ben bejutottam a FINA világbajnokság döntőjébe.”

Markus azt is elmondta, hogy csatlakozott egy olyan kanadai csapathoz, amely az LMBTQ-közösség elfogadását támogatja a sport világában. Ezúton szeretné megosztani a történetét másokkal is, és terjeszteni szeretné azt az üzenetet, hogy nincsen azzal semmi baj, ha valaki meleg.

„Az élet sokkal jobb, amikor végre teljes mértékben elfogadod azt, aki valójában vagy.”

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Budapest 🍾

Markus Thormeyer (@lilmarquenis) által megosztott bejegyzés,

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb