Sport

Coming outolt a dán profi kézilabdaliga játékosa

 

Az Instagramon coming outolt az élvonalbeli dán kézilabdacsapat, a Lemvig-Thyborøn Håndbold játékosa. A 30 éves Jacob Bjørn Hessellund úgy érezte, eljött az idő ehhez a lépéséhez:

„Valami már régóta foglalkoztat. Valami, amit meg kell osztanom. Szeretnék előbújni, és még inkább önmagam lenni – és megnyílni a szexualitásommal kapcsolatban. Minden valószínűség szerint nem egy édes lány mellett fogok majd kikötni, hanem egy csodálatos férfi mellett. Számomra nem nagy ügy, hogy ki iránt érzel szerelmet, hogy kibe vagy szerelmes. Azt hiszem, az a legfontosabb az életben, hogy boldogok legyünk, és hogy önmagunk lehessünk. Szerencsére most már van bátorságom és akaraterőm, hogy megtegyem ezt a lépést – a család, a barátok, a csapattársak, a kollégák, és nem utolsósorban a különböző sportágak és más országok élsportolói által nyújtott felbecsülhetetlen támogatással.”

 

 

A sportoló arról is ír, hogy most talán még példaképként szolgálhat másoknak, de reméli, idővel nem lesz szükség a nyilvános coming outra ahhoz, hogy a férfi csapatsportban is természetes legyen a tény, hogy nem mindenki heteroszexuális.

Hessellund alig egy hónappal azután coming outolt, hogy norvég pályatársa, Ola Hoftun Lillelien szintén az előbújás mellett döntött.

 

 

A királyt idézte a coming outoló norvég kézilabdás

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb