Nagyvilág

Coming outja miatt rúgtak ki egy tinédzsert az egyházi iskolából

Devin Bryant óvodás kora óta a Covenant Christian Academy diákja volt a Texas-i Colleyville-ben. Az érettségi évébe érve úgy határozott, hogy önazonosan szeretne élni, nem rejtegetve szexuális orientációját osztálytársai és az iskola többi tanulója, valamint tanára előtt sem.

Ehhez jó alkalmat kínált, hogy a végzősöknek az iskola vezetése megengedte a saját parkolóhelyeik kidekorálását. Devin néhány szót szeretett volna kihelyezni: “Gay, úgy mint boldog” és “Gay, úgy is mint meleg”.

 

Devin Bryant | Forrás: Facebook

 

A tervezetet az iskolai titkárság azonnal jelentette a nemrég kinevezett igazgatónak. Dr. Tony Jeffrey pedig ahelyett, hogy először például a fiúval beszélt volna, azonnal annak anyját értesítette és közölte, hogy Devint nem látják többé szívesen az iskolában. Erről a tantestület többsége szavazással döntött.

Az ügy kapcsán Devin édesanyja nyilatkozott a sajtónak. “Az igazgató közölte velem, hogy Devin sátáni útra lépett, ami ellentétes a Bibliával, ő pedig csak azt teszi, amit Jézus is tenne a helyében” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy a frissen kinevezett elöljáró szerinte azért tett ilyen radikális lépést, hogy így rettentsen el másokat a coming outtól.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb