Színes

Christian Walker, a fekete, meleg, republikánus Trump-rajongó

Az aktív sporttól mára visszavonult Herschel Walker minden idők egyik legnagyobb amerikaifutball-játékosa, aki Donald Trump támogatását élvezve Georgia állam kormányzói posztjáért indul. Az ő fia a 22 éves Christian Walker, aki határozottan vonalas konzervatív nézeteket képviselve saját jogán vált tényezővé Trump szavazói között.

Mindezt úgy, hogy nyíltan meleg fiatalként teátrális gesztusokkal kommentálja az aktuálpolitikai és társadalmi történéseket. Közel félmillióan követik az Instagramon, ahogy rendre a kocsiban ülve, egy Starbucks autós kiadóablakánál osztja az észt.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christian Walker (@christianwalk1r)

 

Aztán belenézve pár megszólalásába kiderül, hogy ez utóbbi kijelentés határozottan jóindulatú megfogalmazás. Meglepő módon hiába posztol gyakran blődségeket, ez nemhogy ártana az apja politikai karrierjének, de még segíti is, mert éppen az erre vevő szavazókra van szüksége. Az ifjabb Walkernek most épp Ukrajnával kapcsolatban sikerült erőset írnia:

„Gond, hogy leszarom Ukrajnát, amikor a saját országomat épp most rombolják le?”

 

 

Az ő értelmezésében ugyanis a jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden csalással került hatalomra, így az Ukrajna területére behatoló orosz csapatok – akiknek állítólag halállistájuk van a hozzá hasonló LMBTQ emberekről – eltörpülnek Amerika, és így az ő saját problémái mellett. Az ukrán megjegyzés után rögtön arról posztol, hogy az anyukája nem engedi az egyetemre, mert attól fél, fiát még „megtámadja egy elmebeteg liberális.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christian Walker (@christianwalk1r)

 

Amikor apja bejelentette az indulást a kormányzói posztért, Donald Trump floridai főhadiszállásán, a Mar-a-Lago golfklubban az ifjabbik Walker arról beszélt a pódiumról az egybegyűlteknek, hogy a demokraták egy harmadik világ beli koszfészekké züllesztik Amerikát.

De arról is büszkén posztol, hogy amikor a koronavírus-járvány közepén „egy fehér liberális” megkéri, hogy vegye fel a maszkot, azonnal kijátssza saját megfogalmazásában a fekete kártyát és „fehér fajgyűlölőnek” nevezi őket, ami elmondása szerint mindig működik. És azt is közölte már, hogy ő kizárólag republikánus férfiakkal randizik:

„Valaki tegnap megkérdezte tőlem, hogy miért csak a konzervatív férfiakhoz vonzódom, mire én azt mondtam: “Hát, csak az állással rendelkező férfiakat szeretem. Szóval a liberális férfiak már csak ez alapján is kiesnek.”

 

És ezek még a kifejezetten kulturált megnyilvánulásai, időnként olyan stílusban kommunikál, hogy egy idő után az egyeteme is elhatárolódott tőle, 2021 februárjában pedig a TikTok végleg felfüggesztette a több mint négyszázezer követővel bíró profilját.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christian Walker (@christianwalk1r)

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb