Hírek

Chris Evans beszólt a heteró pride szervezőinek

Mostanában egyre többet hallani az úgynevezett „Hetero Pride” kezdeményezésről, mely úgy tűnik a világ néhány szétszórt pontján, így Bostonban is szervezés alatt áll, ám többen – köztük maga Amerika Kapitány is – úgy gondolják, a szervezők és a résztvevők is csak a homofóbiának adnak hangot vele.

Chris Evans is tudomást szerzett róla, hogy szülővárosában, Bostonban hetero pride-ot akarnak szervezni augusztus végén. Erről a Washington Post számolt be saját Twitter-oldalán, melyhez Evansnek is volt pár keresetlen szava – írja a People.

 

Chris Evans

 

Wow! Szuper kezdeményezés, srácok!! Csak egy ötlet, de ’Hetero Pride’ felvonulás helyett mit szóltok ehhez: A ’saját homoszexuális gondolataikat kétségbeesetten eltemetni vágyók, akik homofóbok, mert senki nem tanította meg nekik, hogyan értsék meg saját érzelmeiket gyerekként’ felvonulása? Mit gondoltok? Túlságosan tökéletes a leírás??

Evans azonban nem állt meg egy bejegyzésnél és felhívta a figyelmet James Bell, író nagyszerű szavaira, aki megosztotta – azoknak, akikben kétségek merülnének fel -, miért is kellene elvetnünk a Hetero Pride bevezetését:

Soha nem volt semmi, amiért harcolnom kellett volna, vagy amivel meg kellett volna küzdenem, mert heteroszexuális vagyok. És ebből adódóan nincs is semmi okom rá, hogy büszkeséget érezzek emiatt. Hogy hálás vagyok-e a kiváltságokért, amiket kaptam? Persze. De büszkeség? Azt sehol sem látok. Amit viszont igen, az az, hogy ez a felvonulás félre lett nevezve. Ez nem ’Hetero Pride Felvonulás’. Inkább úgy kellene hívnunk, hogy ’Egy homofób sz*rházi vagyok’ Felvonulás.

Inspirációul néhány korábbi, hetero pride-dal kapcsolatos cikkünk – talán nem árulunk el nagy titkor, ha elmondjuk, mindből csúfos kudarc lett.

 

Így sikerült a seattle-i hetero pride

Alig egy napig lobogott a heteró büszkeség zászlaja

 

Previous post

Barack Obama odavan a szivárványszínű turbánért

Next post

Köszöntsd idén is bulival a Budapest Pride-ot!