Hírek

Chicagóban megválasztották az első fekete női polgármestert

 

Történelmet írtak Chicagóban, ahol megválasztották polgármesterüket egy afroamerikai nő, Lori Lightfoot személyében, aki nem mellesleg leszbikus is.

A BBC cikkéből megtudhatjuk, hogy Lightfoot korábban szövetségi ügyészként tevékenykedett, de nem került közel a politikai szerepvállaláshoz. Most azonban tizenhárom versenytársa fölött győzedelmeskedhetett, miután a szavazatok 74%-át tudhatta magáénak. Nem csupán Chicago első afroamerikai női polgármesteréről beszélhetünk, hanem az első leszbikus polgármesterről is, akit mindenben támogat felesége és lánya.

„Ma este rengeteg kislány és kisfiú figyel minket, és a kezdetét látják valaminek; valaminek, ami egy kicsit más lesz.”

A Twitteren Lightfoot tovább fokozta üzenetét, és külön kitért arra, hogy bármely gyermekből lehet egy nap Chicago polgármestere. A gyermekek jövője mellett fontosnak tartja az alacsonyabb bevétellel rendelkező családok segítését és a politikai korrupció lezárását. Köztudott, hogy a városban magas a lövöldözések, a gyilkosságok száma, amelyekkel Lightfoot korábbi munkája során is találkozhatott, de ezt is csökkenteni szeretné.

 

 

Chicagón kívül tizenkét amerikai város élén áll fekete nő, mint például Atlanta, New Orleans vagy San Francisco. A napokban pedig egy másik amerikai város, Wisconsin fővárosa, Madison is megválasztotta legelső leszbikus polgármesterét, Satya Rhodes-Conwayt.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb