Hírek

Chicago leszbikus polgármestere személyesen zavart haza mindenkit az utcákról

 

A koronavírus-járvány önmagában is hatalmas csapás, Donald Trumppal súlyosbítva pedig katasztrofális. Miközben a nagyvárosokban gócpontok alakultak ki, az elnök a gazdaság mielőbbi újranyitása érdekében a kijárási korlátozások feloldását követelő tüntetők mellé állt.

Eközben például a 2,7 milliós Chicagóban berobbant a járvány, ahol az afroamerikai közösségekben tarol a leggyorsabban a koronavírus. A város polgármestere azonban nem veszítette el a józanságát, és Lori Lightfoot a helyi rendeleteken túlmenően is kiveszi a részét az edukációból. Simán kocsiba vágta magát, és végigment a városon, és ahol nagyobb csoportosulást talált, mindenkit felszólított: tartsák az előírt távolságot egymástól, vagy menjenek haza.

“Megmondtam az embereknek, akiket csoportokban láttam, hogy ne szegjék meg a távolságtartási szabályokat. És ezt folytatni is fogom. Meg kell védeni magunkat. Józannak kell lennünk egy járvány idején. És ha ehhez az kell, hogy autóval kell járnom a várost és ellenőriznem, hogy az emberek betartják-e a szabályokat, akkor boldogan megteszem.”

De videók tucatjával szintén arra szuggerál mindenkit, hogy maradjon otthon.
 

 

Ezzel a hozzáállásával sokak elismerését kivívta, ugyanakkor viccelődésre is csábította a városlakókat. Személyében elsőként áll afroamerikai nő Chicago élén, aki ráadásul az első leszbikus városvezető is. A korábbi szövetségi ügyész azonban nem úszta meg, mém lett belőle: mindenki morcos nagynénije. Tucatjával készülnek a szigorúságával poénkodó anyagok, mutatóban álljon itt ezekből néhány.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin