Hírek

Chelsea Clinton: én vettem rá édesanyámat, hogy támogassa a házassági egyenlőséget

A demokrata elnökjelölt lánya az Ellen DeGeneres Show-ban beszélt arról, hogyan vált számára is egyre fontosabbá és személyes üggyé az LMBT közösség jogegyenlősége.

2D3624A100000578-0-image-a-70_1444340288911

A Clinton-házaspár egyetlen gyermekét saját házassága késztette arra, hogy teljes mellszélességgel kiálljon a házassági egyenlőség ügye mellett: “Amikor 2010-ben hozzámentem a legjobb barátomhoz, hirtelen olyan tisztán kikristályosodott előttem, hogy mindenkinek meg kellene adni az esélyt arra, hogy ugyanígy tehessenek. Így aztán csatlakoztam a New York-i mozgalmakhoz, és egy évvel később ott  meg is valósult a házassági egyenlőség.”

Chelsea beszélt arról is, mennyire büszke az édesanyjára, és hogy mennyire közel hozta egymáshoz kettejüket Hillary változása. Saját gyermeke jövőjét illetően pedig hozzátette: “Hihetetlenül büszke vagyok a hazámra, mert ez az az ország, ahol fel szeretném nevelni a lányomat és ez az a hely, ahol azzal köthet házasságot, akivel csak szeretne.”

Hillary Clintont az elmúlt hetekben egyre több támadás érte azt illetően, hogy néhány évvel ezelőtt még korántsem támogatta olyan lelkesen az LMBT közösséget, illetve az azonos nemű párok házasságkötését, mint most, elnöki kampánya idején. A demokrata jelölt erre egyszerűen azt a magyarázatot adta, hogy neki is idő kellett a változáshoz, amit akár értékelhetünk kiváló kampányszövegként is, de ne feledjük, hogy ezzel rengeteg hétköznapi ember is ugyanígy van.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb