Hírek

Cenzúrázza az LMBTQ jeleneteket az Emirates?

Úgy tűnik kíméletlenül cenzúrázza a járatain vetített filmeket az Emirates, a világ negyedik legnagyobb légitársasága. Erre hívja fel a figyelmet az Evening Standard, amely szerint a Killing Eve című sorozatból és az Oscarra jelölt Ladybirdből egyértelműen hiányoznak az LMBTQ tartalmú jelenetek.

Killing Eve

Előbbiből hiányzik a jelenet, ahol a két vezető női karakter csókolja meg egymást, utóbbiból pedig amikor két fiú csinálja ugyanezt. Mindeközben férfi és nő közötti csókjelenetek, vagy olyan helyzetek, ahol a szereplők félig-meddig meztelenek érintetlenül maradtak.

Mindez alaposan szembemegy az Emirates hangoztatott politikájával, amely szerint ők egy “multikulturális globális vállalat, amely nem diszkriminál faj, vallás, vagy szexuális orientáció alapján.

A sokszínűség vállalatunk egyik alapja” – vallják. De úgy tűnik a sokszínűségnek is van határa és az az azonos neműek közötti csók a képernyőn. Mindez talán kevésbé meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy az Emirates Dubaj-központú, amely a Közel-Keleten fekvő Egyesült Arab Emirátusok legnagyobb városa, ahol a hazai média egyébként is szigorú ellenőrzés alatt áll.

Az esettel kapcsolatban az Emirates szóvivője is megszólalt és elmondta, az Emirates soha nem cenzúrázza a jogtiszta filmeket és egyéb produkciókat, ahhoz azonban fenntartja a jogot, hogy egyes filmeknek a “családbarát” verzióját vetítse járatain, így kerülve el a túlzott erőszakot és szexualitást.

FRA EU post inject banner
Previous post

A melegeket hibáztatja a pedofilbotrányokért egy német bíboros

Next post

Megható videóban bújt elő melegként a biszexuális birkózó