Hírek

Celine Dion és Taylor Swift rajongói ellenzik leginkább az egyenlő házasságot

A TickPick a jegyértékesítés piacának egyik legnagyobb globális szereplője. Most egy felmérésben összefüggéseket kerestek az amerikaiak zenehallgatási szokásai és politikai, társadalmi kérdésekre adott válaszaik között. Meglepő eredmények születtek.

 

Hair Aesthetic 728*180

 

Olyan kérdésekre kerestek választ például, hogy a különböző politikai pártokat támogatók számára ki a közös zenei kedvenc (Elton John, a Beatles és a Rolling Stones), melyik előadó rajongói támogatják leginkább a fegyvertartás szigorítását (Beyoncé, Bruno Mars, Lady Gaga), vagy épp melyik előadó rajongói találják leginkább borzalmasnak Donald Trump elnökségét (ironikus módon épp Kanye West rajongói).

A felmérés érdekes összefüggései között találni a zenei ízlés és az azonos nemű párok házasságának kérdését. Az eredményekből az derül ki, hogy a leginkább támogatóak az alternatív zenei irányzatok, a blues és a klasszikus rock, míg az elutasítók a country, a jazz és a klasszikus zene kedvelői közül kerülnek ki legnagyobb számban.

 

forrás: TickPick

 

Ami azonban meglepetés, hogy előadókra lebontva olyan melegikonok, mint Celine Dion (22,3%) és Taylor Swift (19,7%), vagy éppen a Bee Gees (19,9%) rajongóinak egy jelentős hányada ellenzi a házassági egyenlőséget.

Ezekből a számokból elsősorban az derül ki, hogy ezen előadók zenei munkásságát még azok is elismerik, akik egyébként nem értenek egyet az adott sztár világképével. A társadalmi kérdésekben konzervatív állásponton lévők egyik legnagyobb kedvence éppen az a Celine Dion, aki mellett legutóbb Deadpool táncolt tűsarkúban (sajnos nem maga Ryan Reynolds, hanem Yanis Marshall, de őt is szeretjük) – a kanadai énekesnő még a fegyvertartás szabadságában vagy épp Donald Trumpban hívő zenehallgatók körében is tarol.

 

 

A teljes elemzést ITT lehet böngészni.

 

Previous post

Zene szombatra: Sóvárgás az ex után szintipop dallamokra

Next post

A színes kockafalak között zajlik az élet – Irány a német Legoland!