Hírek

Buzizás a Parlamentben: Különbség van a szivárványosság és a keresztény hit között

 

A dízelmozdony-szerelőből lett fideszes országgyűlési képviselő, Kovács Sándor szalonhomofób buzizással látta a legcélszerűbbnek elintézni a szakmai vitát. Ahogy arról a 444.hu beszámol, kedden este az Országgyűlés azt tárgyalta, hogyan bővítsék az egyházak szociális és gyermekvédelmi ellátások terén betöltött szerepét.

Az LMP-s Ungár Péter régóta következetesen képviseli, hogy az államnak erősítenie kell az szociális szférát. Ahogy Ungár az idősgondozás és a felnőtt fogyatékos gondozás kapcsán elmondta, az nem megoldás, ha az állam ezeket a feladatait kiszervezi az egyházi intézményekre, ezzel párhuzamosan pedig természetesnek veszi, hogy a családok egyedül is meg tudják oldani idős hozzátartozójuk gondozását.

Egy normális világban a választópolgárok jóvoltából a Parlamentbe került képviselők a hasonló témákat szakmai szempontok alapján vitatják meg. Kovács Sándor ehelyett „leheletfinom buzizással igyekezett helyre tenni” Ungárt.

„És Ungár Péter képviselőtársamnak, (…) nem csodálkozom, hogy nem érti a misztikum, a lelki erőmű kifejezést, hiszen ehhez kell ez a fajta belső érzés, az a fajta lelkület, ami ezen az oldalon van. És ezt talán avval hasonlítanám össze, hogy az előző napirendi ponti vitában nagyon aggódtak egy nemváltás miatt, egy szám beírása miatt, de nem érinti meg a lelkületi erőmű kifejezés önöket. A szivárványosság és a keresztény hit között talán ez a legfontosabb különbség.”

 

 

Az önmagában is alpári megnyilvánulást tetézi, hogy mindezt egy nyíltan meleg politikusnak sikerült válaszolnia, Ungár ugyanis egy évvel ezelőtt coming outolt. Nem ez volt azonban az első eset, hogy kormánypárti oldalról homofób beszólásokkal rendeztek volna vele egy szakmai vitát. Tavaly nyáron Rétvári Bence államtitkárnak sikerült az örökbefogadás témájában szintén minősíthetetlen módon kioktatnia a képviselőt:

„Emlékeztetném Képviselő urat, hogy azonos nemű pároknak nem jogi, hanem biológiai okokból nem lehet közös gyermeke.”

 

 

https://humenonline.hu/taho-modon-oktatta-ki-az-allamtitkar-ungar-petert-a-gyermekvallalas-kerdeseben/

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés