Lifestyle

Büszkének és szabadnak érzi magát a coming outoló profi kosaras

Három oldalas levélben coming outolt az Outsports oldalán Daniel Arcos chilei profi kosaras, a CD Castro játékosa. “Úgy döntöttem, hogy szeretni és értékelni fogom magamat” – indokolja elhatározását.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Daniel Arcos (@daniel_arcos9) által megosztott bejegyzés,

 

A 26 éves meleg fiatalember mostmár “büszkének és szabadnak” érzi magát, különösen annak fényében, hogy az elmúlt időszakban milyen sokat küzdött önmaga elfogadásával. “Régóta vártam erre a napra, amikor már nem szégyenkezve nézek a szivárványszínekre a pólómon, hanem büszkeséggel tölt el. Noha változnak az idők, ez még mindig nagyon erős tabu a sport világában, így a kosárlabdában is.

Emlékszem, ahogy egyszer hazafelé sétáltam, miután találkoztam egy férfival. Bűntudatom volt és magányosnak éreztem magam, mintha valami rossz dolgot tettem volna. Féltem megosztani bárkivel is az élményt, mert azt hittem elítélnek, miközben én már rég elítéltem magamat. Úgyhogy belevetettem magam a sportba és a tanulásba, remélve, hogy az idő múltával majd múlik a rossz érzés és az élmény is elhomályosul.

Levelében Daniel felidézi, hogy mindig kerülte a számára kínos kérdések megválaszolását és akkor is hallgatott, ha igazságtalanságot látott maga körül – így próbálva beilleszkedni. Csapatában a homoszexualitás egyenlő volt azzal, hogy valaki gyenge, vagy nem eléggé férfi. Ez nemcsak önmagada elfogadását nehezítette meg, de még azon is elgondolkodott, hogy kiszáll a kosárlabdából. “Sok éjszakát töltöttem álmatlanul, mire eldöntöttem, hogy szeretni és értékelni fogom magamat.

A Homoszexuális Integráció és Felszabadítás Mozgalom nevű helyi LMBTI-szervezet szerint Daniel lépése hatalmas jelentőséggel bír és reménykednek benne, hogy kiállása más sportolóknak is erőt ad önmaguk felvállalásához.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Daniel Arcos (@daniel_arcos9) által megosztott bejegyzés,

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb