Lifestyle

Buddhista szerzetesből lett Tibet első transz modellje

Egy egykori buddhista szerzetes évekkel ezelőtt úgy döntött önmaga szeretne lenni és mindent meg is tett ennek érdekében. Mára Tibetben mindenki hírességként tekint rá.

Ő Tenzin Mariko, aki kilenc éves kora óta buddhista kolostorban élt, hogy egy nap szerzetes válhasson belőle, ahogyan a szülei is szerették volna. Úgy tűnik, az ott töltött évek alatt Marikónak igazán tökéletesen sikerült elsajátítania, hogyan is hagyja maga mögött múltját – írja a Tribune.

Kezdetben nem volt könnyű dolga szülei és hat fiú testvére mellett egy hagyományőrző tibeti családban. Ők is észrevették Mariko feminin viselkedését, amit később a kolostorban sem tudott elhagyni, így került ki róla egy felvétel, ahol női ruhában táncol. Ekkor, 2014-ben hozta meg élete egyik legnagyobb döntését, és elhagyta a szerzetesi életet, hogy önmaga lehessen.

Műtéte után Mariko teljesen újjászületett és olyan lehetőségek tárultak elé, amikre nem is számított. 2015-ben lépett fel először, mint táncos, amivel felhívta magára a figyelmet. Mostanra már több ezren követik őt közösségi oldalán, a tánc mellett pedig a modellkedés is színesebbé tette életét.

Tibeti közösségünk elég kicsi, de mindenki úgy néz rám, mint egy hírességre. […] Jó érzés tudni, hogy én vagyok az első transznemű modell Tibetben. Nem azért, mert ez által ismert lettem, hanem mert ezzel egy kicsivel könnyebbé tehetem más transznemű emberek előrelépését is.

https://www.instagram.com/p/BqrtzRmno1w/?utm_source=ig_web_copy_link
hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb