Itthon

“Budapest szabad város” – Szivárványzászlóval ünnepel a Főpolgármesteri Hivatal

Budapest szabad város. Budapest a szerelem városa. Budapest a szabad szerelem városa. Mert Budapest mindenkié!” – olvasható Karácsony Gergely közösségimédia-oldalain. Budapest főpolgármestere bejegyzéssel és fotóval köszöntötte a ma kezdődő Budapest Pride-ot.

A fővárosi pride hónap ideje alatt ugyanis – ahogy ahhoz a korábbi években már hozzászokhattunk – kint lesz a szivárványzászló a Városháza bejárata fölött.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Karácsony Gergely (@karacsony_gergely) által megosztott bejegyzés

 

A világ legtöbb nagyvárosában a Pride igazi örömünnep. Budapesten is az, annak kell lennie. De hogy így legyen valóban, azzal van még dolgunk. Nem a magánügyekkel, hanem a közügyekkel van dolgunk. Elsőként és mindenek előtt a szabadsággal. Mert senki nem korlátozhatja a másik szabadságát anélkül, hogy azzal a magáét ne csorbítaná. Amikor mindenki egyenlő bánásmódban részesül, amikor mindenki emberi méltósága, hite, vallása, meggyőződése, orientációja tiszteletben van tartva, akkor beszélhetünk szabadságról. Amikor senkit nem érhet igazságtalan megkülönböztetés, akkor beszélhetünk az igazság érvényesüléséről. Hogy minek teremti az embert a Jóisten, az nem érdem, ám az, hogy kész és képes kiállni a szabadságáért, a másokéval egyenlő jogaiért, az tiszteletet érdemel. Akik ezt teszik, ők mások szabadságát is védik.

Azzal a hittel, azzal a reménnyel tűztük ki idén is a szivárványos zászlót, hogy ez egyszer majd nem lesz érdekes. Hanem magától értetődő. Mint két ember szerelme. Magától értetődő, hogy ebben a városban mindig és minden körülmények között kiállunk az önbecsülésünkért, kiállunk a közösségeinkért, kiállunk a szabadságunkért. Magától értetődő, hogy Budapest olyan város, ahol mindenki felvállalhatja önmagát, Budapest olyan város, ahol mindenki azt szeret, akit csak akar.

Büszke vagyok rá, hogy Budapest elfogadó és szabad város, ahol mindenki otthon érezheti magát. És büszke vagyok minden polgárára, aki kiáll saját és mások szabadságáért.” – olvasható a bejegyzésben, amely a #budapest hashtaggel zárul.

 

Karácsony Gergely: „Egy elfogadó város minden közösségnek jó”

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb