Hírek

Budapest Pride az ARCon

Idén először a Budapest Pride is részt vesz az ARC kiállításon egy óriásplakáttal, amellyel az azonos nemű párok kirekesztettségére és az LMBT emberek melletti kiállás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.

A szeptember 9-én nyíló 16. ARC közéleti plakátkiállításon a Budapest Pride első alkalommal vesz részt. A Geometry Globallal közösen megalkotott plakát elsősorban az azonos nemű párok kirekesztettségére reflektál, de felhívja a figyelmet arra is, miért fontos az LMBT-közösség melletti társadalmi kiállás.

kozma.kata

Fotó: Instagram @kozma.kata

A Budapest Pride közleményében azt írta, remek lehetőségnek tartják, hogy részt vehetnek a kiállításon, mivel sok gyerek a jelenlegi szabályozás miatt azonos nemű pároknál nem lelhet otthonra. Azok pedig, akiket mégis két apa vagy két anya nevel, nem részesülnek olyan jogi vagy társadalmi védelemben, mint a “hagyományos” családok. Kiemelték, sokkal nagyobb biztonságban lennének ezek a gyerekek, ha a törvények elismernék szüleik kapcsolatát.

“Hiszünk abban, hogy minden ember megérdemli a boldogságot, szerelmet és házasságot, ezért az államnak kötelessége biztosítani az azonos jogokat” – zárták közleményüket.

A Budapest Pride mindenkit vár a kiállításra, s arra buzdít, fotózkodjanak a plakátjukkal, és azt a #prideazarcon hashtaggel posztolják Instájukon, Facebookjukon.

A 16. ARC kiállítás szeptember 9. és 25. között tekinthető meg az Ötvenhatosok terén.

 

hirdetés

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

A Playgirl meztelenül akarja a sztárúszó olimpikon Ryan Lochte-t

Next post

Elstartolt a Humen Film Festival