LifestyleUtazás

Budapest is felkerült a legnépszerűbb LMBTQ-barát városok listájára

A népszerű TripAdvisor turisztikai oldal és applikáció évről évre elkészíti a maga ajánlatát azokról a városokról, amelyek tárt karokkal fogadják az LMBTQ-közösség soraiból érkező turistákat. Az idei kínálat különlegessége, hogy bekerült fővárosunk, Budapest is!

A Go Better, Together név alatt futó projekt az eddigi legnagyobb LMBTQ turisztikai kampánya az oldalnak, ahova különböző szempontok alapján mindössze 50 desztináció kerülhetett be a világ minden tájáról. A TripAdvisor ezen szempontokat figyelembe véve választotta be a tavaly bemutatott Pink Budapest LMBTQ turisztikai projektet a listájára és készítette el a főváros első tematikus LMBTQ TripAdvisor oldalát.

Az utazni vágyóknak szánt tájékoztató oldal és interaktív térkép tartalmazza természetesen a kihagyhatatlan látnivalókat (Parlament, Várnegyed, Gellért-hegy, Vajdahunyad vára, stb.) és mellette éttermeket, kávézókat, bárokat is, így senkinek sem kell vakon tapogatóznia, aki nálunk vágyik kikapcsolódásra.

Hogy soha nem szabad egy várost és lakóit egy kalap alá venni a különböző politikai irányzatokkal, azt talán Marc Andrews esete szemlélteti érzékletesen. Az ausztrál újságíró még 2017-ben járt a férjével Budapesten, és meglepő észrevételeket tett:

“A magyarok – és ebben biztosak vagyunk – nem is annyira melegellenesek, mint amennyire inkább csak azt szeretnék, hogy a melegek láthatatlanok legyenek. Tavaly (2016-ban) a Budapest Pride-on nem voltak incidensek, nem úgy, mint pár éve az erős szélsőjobboldali jelenléttel, szóval javul a helyzet. A jelenlegi magyar kormány erősen jobboldali és kifejezetten melegellenes. Mi meg a férjemmel Budapesten kéz a kézben sétáltunk és ebből nem volt soha semmilyen problémánk. Na ezt add össze.”

A TripAdvisor mellett nagy segítségre lehet a Pink Budapest honlapja is, amely szintén rengeteg angol nyelvű információt tartalmaz. Itt nemcsak olvasnivaló, de a rengeteg csábító kép, sőt a direkt az LMBTQ-közösséget megcélzó videó is megtalálható.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb