Hírek

Budaházy tutira börtönbe akar kerülni: ismét Pride-rendezvényt zavart meg

Péntek este a TámPONT Mikro Közösségi Térben rendezték volna a Pán Rapid Randi eseményt, amin azonban a Hatvannégy Vármegye mozgalom tagjaival Budaházy György ismét megjelent.

A Mérce beszámolója szerint a rendbontók egyik tagja az eseményre érkező vendégnek adta ki magát, aki ugyan nem regisztrált, de szeretne a programon részt venni. Az így belülre kerülő férfit hamarosan követték Budaházyék, akik kamerával felszerelkezve akartak bejutni a helyszínre. Elállták a bejáratot, az esemény résztvevőit sértegették és folyamatosan kameráztak. Mivel nem voltak hajlandók távozni, a szervezők kihívták a rendőrséget.

 

Budaházy az ajtóban / Fotó: Mérce

 

A jelek szerint Budaházy mindenáron börtönbe akar kerülni, mert ahogy az Index írja, a korábban nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Budaházy György ügyében megismételt eljárás indult. Az általa létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet 2007 és 2009 között erőszakos cselekményekkel akarta elérni az akkori kormánypolitika megváltoztatását. Az akkori vádpontok között szerepelt, hogy a lakosság egyes csoportjaiban félelmet keltő tevékenységet folytatott, márpedig ennek a Pride hónap keretében folytatólagosan előadott performanszai szintén megfelelnek –

mindez súlyosbító tényező lehet a megismételt tárgyaláson.

A Fővárosi Törvényszék 2016 nyarán elsőfokon 13 év fegyházra ítélte terrorcselekmény, testi sértés és kényszerítés miatt.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb