Életmód

Bud Sex – Így szexelnek egymással a heteró férfiak

Núria Jorba szexológus felfedte az új jelenség titkait, amely újraírja a férfiak közötti szex definícióját.

“A legjobb barátom bevallotta nekem, hogy néha más fiúkkal kezd, de a lányokat szereti, és heterónak érzi magát. Mégis mit jelent ez? Egy szót sem értek az egészbôl…”

Ebben az esetben az úgynevezett “bud sex-ről”, magyarul haveri szexről beszélünk, amely a nem homoszexuális férfiak közötti szexuális kapcsolatot takarja és melynek kizárólagos célja a testi örömszerzés. Sokan úgy gondolják, hogy lehetetlen homoszexuális kapcsolatot fenntartani anélkül, hogy a résztvevő ne homo- vagy biszexuális lenne, a homoszexualitást ugyanis a klasszikus definíciója szerint értelmezik: azonos neműek irányában fellépő erotikus hajlam.

 

A “bud sex” hívei azonban úgy érvelnek, hogy ők maguk ugyan heteroszexuálisak (sok esetben elkötelezett heteroszexuális kapcsolatban élnek és gyakran gyerekeik is vannak), de más férfiakkal is szexuális kapcsolatra lépnek – kizárólag az ösztöneik kielégítése céljából. A “bud sex” kifejezés – amit haverok közötti szexnek fordíthatunk – úgy is értelmezhetô, mint “titkos segítség egy barátnak”. Talán nem meglepő, hogy a jelenség leginkább vidéken, illetve börtönben elterjedt.

A résztvevő férfiak általában semmilyen szexuális identitásbeli krízisben nem szenvednek, a légyottokat úgy élik meg, mint szórakozás, melynek nem része sem a gyengédség, sem pedig bármilyen mélyebb kötődés a másik férfi iránt.

 

 

Az aktusok közben kerülendő a csók, a gyengédségre utaló gesztusok, és gyakran az egymás szemébe nézés is, ezáltal megelőzve bármely jellegű érzelmi felhangot. Továbbá az ilyen együttlétek többnyire nem rendszeresen ismétlődnek, csak akkor jönnek létre, amikor a résztvevő felek vágyat éreznek rá.

Csupán szexuális megkönnyebbülés

Jane Ward, a Kaliforniai Egyetem professzora, egy ideje közelről tanulmányozza e közösséget, és hangsúlyozza, hogy a résztvevők határozottan visszautasítanak bármilyen fajta úgynevezett “meleg viselkedést”, valamint nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy mindez csak “szexuális megkönnyebbülésre” szolgál. Játék csupán.

Persze a vélemények megoszlanak a témában. Az LMBT-közösség egy része például úgy vélekedik, hogy a “haveri szexet” űző férfiak nem merik felvállalni a valódi szexuális beállítottságukat. Mások, mint például a queerek, úgy vélekednek, hogy a valódi probléma a mai társadalom nemi identitásokra és szexuális orientációkra vonatkozó felépítésében rejlik. A budsexelők azonban egyöntetűen vélik: attól még, hogy azonos neművel szexelsz, nem feltétlenül leszel homoszexuális.

Zupán Péter

Forrás: Lavanguardia

FRA EU post inject banner
Previous post

Újabb melegpornó-színész hunyt el tragikusan fiatalon

Next post

Így ünnepelte Disneyland idén a maga "pride"-ját