Hírek

Brutális támadás áldozata lett egy fiatal angol férfi

Néhány héttel ezelőtt hoztak nyilvánosságra egy kutatási eredményt, mely szerint az utóbbi öt évben nagymértékben emelkedett az LMBTQ közösség ellen elkövetett támadások száma Angliában és Walesben. Erre újabb sajnálatos példával szolgál egy meleg prestoni férfi esete, aki éppen barátaival tartózkodott a városban, amikor rátámadtak.

A huszonkét éves Ryan Williams, aki Lanchashire-ben dolgozik recepciósként, Facebook-oldalán osztott meg magáról egy fotót a brutális homofób támadás után – számol be róla a Gay Star News.

 

 

Sosem gondoltam volna, hogy azért fognak egyszer megverni, mert MELEG vagyok! Merre tart ez a rohadt világ? Mind hitványak és undorítóak vagytok! Szeretném, ha az emberek megértenék, hogy melegnek lenni NEM választás kérdése és nem is tehetek róla. Sajnálom, hogy nem tudjátok kezelni ezt a helyzetet, de ez még nem jogosít fel titeket arra, hogy leüssetek valakit az utcán! Komolyan nem tudom elhinni, hogy ilyen homofób támadások továbbra is léteznek! De sajnos így van, és ez nem helyes! Üzenném azoknak, akik átérzik a helyzetemet, hogy szeressék magukat és álljanak ki magukért. A történtek nem fognak megakadályozni abban, hogy továbbra is csodálatos legyek! Nincsen semmi baj azzal, ha valaki meleg!

A fiatal férfi éppen barátaival tartott a McDonalds felé, amikor egy csapat idegen meglátta őket az utcán, és provokációként buzizni kezdte őt és társait. Ezt nem hagyhatták szó nélkül, és Williams megpróbálta békésen elmagyarázni nekik, hogy viselkedésük egyáltalán nem helyes. Amikor azonban távozni akartak, a csoport egyik tagja Williams után szaladt és fejbe verte. A rendőrség jelenleg is nyomoz az ügyben. Sajnos mire a hatóságok kiértek a helyszínre a támadók – két férfi és egy nő – addigra eltűntek.

 

Previous post

Romantikus lánykéréssel készült a focista a női labdarúgó-világbajnokságon

Next post

Mozgókép - Út a királyi operába