Hírek

Brutális homofób diszkriminációs törvény jön Amerikában

A republikánusok LMBTQ-ellenes szárnya Donald Trump beiktatása után ismételten benyújtja azt a törvénytervezetet, amit eddig Barack Obama vétója miatt nem erőltettek.

 

A First Amendment Defense Act néven futó tervezetet még 2015. június 17-én terjesztette elő Mike Lee szenátor. A törvény kizárná a szövetségi államot, hogy felelősségre vonható legyen bárki, aki vallási szabadságára hivatkozva diszkriminálja az LMBTQ embereket.

A foglalkoztatástól kezdve az egészségügyi szolgáltatások igénybevételéig az élet minden területén következmények nélkül elutasítható lesz bárki, a diszkriminációhoz elég lesz arra hivatkozni, hogy

„vallási vagy erkölcsi meggyőződése szerint a házasság csak egy férfi és egy nő szövetségeként ismerhető el.”

Mike Lee szóvivője megerősítette, hogy az új törvényhozási időszakban be akarják nyújtani, hogy a törvény biztosan átmenjen még Trump elnöksége alatt.

Eddig joggal tartottak attól, hogy Barack Obama élne elnöki vétójával, Donald Trump ugyanakkor fogadkozott, hogy ő aláírná a törvényt. A republikánusok a törvényhozás mindkét házában többségben vannak, és az új kormánytagok között, az alelnök Mike Pence-szel az élen, szinte csak erősen homofób politikusok találhatóak. (PinkNews)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin