Nagyvilág

Brüsszelben tüntettek a magyar LMBT-jogokért

Tüntetést szervezett csütörtök estére a brüsszeli magyar nagykövetség épülete elé a Solidarity Action Brussels (SAB), Rémy Bonny aktivistával és a Momentum Mozgalom támogatásával. A megmozdulás az ellen szólt, hogy a kormány a szexuális kisebbségeket sújtó intézkedések meghozatalára használja fel a lezárásokat és a rendkívüli intézkedések adta lehetőséget. Így például decemberben törvényi szinten tervezi betiltani a szivárványcsaládokat, az Alaptörvény módosításába pedig bekerülne, hogy “az anya nő, az apa férfi.”

Az SAB egy nonprofit szervezet, amelynek célja az európai értékek, például az emberi méltóság, szabadság, demokrácia, egyenlőség és emberi jogok védelme, valamint hirdetése Belgiumban és külföldön egyaránt.

 

A meghirdetett demonstráció plakátja

 

A tüntetésen több angol, illetve francia nyelvű beszéd is elhangzott, a bekiabált jelszavak (“A család az család!” és “Magyarország mindenkié”) között pedig magyarok is hallhatóak voltak.

A demonstrálók felszólították az Európai Unió tagállamait és az intézményeket, hogy azonnal és határozottan lépjenek fel a kisebbségek jogfosztásával szemben. Megemlítették azt is, hogy különösen súlyossá teszi a helyzetet, hogy a magyar és a lengyel kormány a költségvetési pénzek blokkolására készül.

A mintegy egy órás esemény végén a tüntetők a nagykövetség épülete elé gyertyákból kirakták az “LGBTI+” feliratot.

Bár Magyarországon a koronavírus járvány miatt tüntetni nem lehet, így is kiállhatunk a szivárványcsaládok mellett. A közösségi média kampány részleteiről korábbi cikkünkben olvashatsz:

 

Légy részese a szivárványcsaládok mellett kiálló kampánynak!

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb