Kultúra

British LGBT Awards: Stockholm lett a kedvenc úticél

Az idén harmadik alkalommal megrendezett díjátadón a közönség illetve a hattagú zsűri szerint a svéd főváros nyújtotta a legkiemelkedőbb élményt LMBT turistáinak.

Stockholm-Pride-by-Jeffrey-James-Keyes10-600x400

Stockholm városa nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megszólítsa az LMBT turistákat, és a nyitott gondolkodású Skandináv ország igen vonzó úticéllá vált. Így történhetett, hogy a múlt pénteken tartott brit LGBT Awards-on megelőzte Key Westet (Florida), Vancouvert, Nápolyt, Brightont, Amszterdamot, Párizst, sőt a rendkívül népszerű Gran Canariát is.

A stockholmi küldöttség
A stockholmi küldöttség

 

A svéd fővárosban két nagy meleg eseményt is tartanak idén: az egyik a helyi Pride, ami július 27-től augusztus 2-ig tart, a másik pedig a Eurogames augusztus 5 és 9 között. Ez utóbbi sportesemény egyik főszervezőjével,  Jakob Jansonnal nem olyan régen készítettünk interjút.

Ami a többi kategóriát illeti, ismerős nevekkel találkozhatunk: az év LMBT sportembere Tom Daley úszó lett, a “Zenei ikon” díjat pedig Adam Lambert emelte el többek között Lady Gaga, Sam Smith és Boy George orra elől. Daley-t a “Global Icon” kategóriában is jelölték, de Kylie Minogue népszerűbbnek bizonyult nála.

Kylie Minogue videóüzenetben mondott köszönetet
Kylie Minogue videóüzenetben mondott köszönetet

Az év legjobb LMBT rendezvénye a londoni Student Pride lett, a legjobb LMBT műsorvezető pedig a legendás ír komikus, Graham Norton. A Marriott szállodaláncot is jutalmazták melegbarát hozzáállásáért, a leglelkesebb “Straight Ally” (azaz a melegjogokat támogató hetero) pedig megosztva Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek sztárja, valamint Lorraine Kelly skót műsorvezető lettek.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb