Nagyvilág

Botrány: Laverne Coxot férfi szinkronizálta Olaszországban

Halasztani kellett Emerald Fennell Promising Young Woman (Ígéretes fiatal nő) című filmjének mára tervezett olaszországi bemutatóját, miután egy néhány nappal korábbi előzetesből kiderült, hogy Laverne Cox transznemű színésznő karakterét, Gailt férfi szinkronizálja.

A közösségi médiában sokan felháborodásuknak adtak hangot. “Ez a szinkronválasztás felér egy bűncselekménnyel” – nyilatkozta a Guardiannak Vittoria Schisano transznemű olasz színésznő, aki egy korábbi dokumentumfilmben már szinkronizálta Coxot. Az amerikai színésznő más munkái azonban hasonló transzfóbiának estek áldozatul a mediterrán országban: az Orange Is The New Black, a Doubt, valamint a The Mindy Project produkciókban is ugyanaz a férfi szinkronszínész, Andrea Lavagnino kölcsönzi neki a hangját.

A Vulture beszámolója szerint Németországban és Spanyolországban hasonlóan cisznemű férfi szinkronizálja Coxot a Promising Young Woman című filmben. A film európai terjesztéséért felelős Universal Pictures International már elnézést kért egy közleményben. “Végtelenül hálásak vagyunk Laverne Coxnak és a transznemű közösségnek, amiért felhívták a figyelmünket e tévedésre, amelyet sem mi, sem az ipar sok más tagja korábban nem vett észre.

Hangsúlyozzák, hogy a hiba nem volt szándékos és már dolgoznak rajta, hogy minél több országban, ahol elkövették ugyanazt, újraszinkronizálják Coxot – ezúttal női szinkronszínészek segítségével.

 

 

Borítókép: Focus Features, YouTube

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb