Nagyvilág

Botrány Brazíliában, a megvert meleg áldozatot tartóztatta le a rendőrség

Pillanatok alatt fordult rémálomba Lorran Oliveira estéje augusztus 30-án. Párjával és barátaival új lakása bejáratánál beszélgettek, amikor a szomszédok gúnyolni kezdték őket: kifigurázták beszédüket és mozdulataikat. A 21 éves fiatalember egyik barátja megkérte az idegeneket, hogy fejezzék be, de a kérés hamar vitává, majd dulakodássá fajult.

Lorran próbálta nyugtatni a feleket, de ezzel csak azt sikerült elérnie, hogy a szomszédok rátámadtak. Egy seprűvel kezdték ütni, ami a fiú két nappal később született Facebook-bejegyzése alapján súlyos sérüléseket okozott az arcán és a mellkasán egyaránt. Barátai a helyzet elfajulásakor azonnal hívták a rendőrséget, ám a kiérkező hatóság a provokáló rendőröket nem, kizárólag Lorrant tartóztatta le.

 

Lorran sérülései | Facebook

 

A fiú a Facebook-bejegyzésben részletezi, hogy a rendőrök betuszkolták az autó hátuljába, az örsön pedig a recepcióval szemben a fal mentén futó vascsőhöz bilincselték. Ezzel szemben a szomszédok szabadon közlekedhettek, a tanúvallomást megelőzően sem lettek megbilincselve. Lorranról csak azután került le a bilincs, hogy megtette saját vallomását.

Remegtem, sírtam és rettegtem” – idézi fel a bejegyzésben a támadás utáni érzelmeit. Szerinte története szomorú példája annak, milyen homofób a mai napig is a brazil társadalom – beszédes, hogy a rendőrök semmit nem reagáltak arra, amikor letartóztatása során a szomszédok ugyanúgy árasztották rá homofób szitkozódásaikat.

Sajnos a brazil LMBTQ-közösség helyzetét az államfő személye sem segíti. Jair Bolsonaro évek óta hírhedt homo- és transzfób kirohanásairól.

 

A brazil elnök nem engedi, hogy országa a meleg turisták paradicsoma legyen

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb