Hírek

Börtönbüntetésre ítélték az összeházasodó egyiptomi meleg párt

Nyolc egyiptomi férfit ítéltek fejenként három év letöltendő börtönbüntetésre „illetlen képek terjesztése és kicsapongásra való felbujtás” vádjával. Az elítéltek megegyeznek azokkal az ünneplőkkel, akik áprilisban részt vettek Egyiptom első videóra vett azonos neműeknek celebrált esküvőjén.

A videó a YouTube-ra is felkerült, ami nagyban megkönnyítette a hatóságok dolgát és szeptemberre gyakorlatilag levadászták a hajós nílusi ünnepségen résztvevőket. Letartóztatásuk után többeket „teszteltek homoszexualitásra”, ami gyakorlatilag nem más, mint egy erőszakos, tudománytalan rektális vizsgálat. A vizsgálat negatív eredménnyel zárult, sőt, az egyik ünneplő később azt is állította, hogy az egész videó egy óriási félreértés, és a videón is látható két férfi valójában születésnap alkalmából cserélt gyűrűt.

Mint látható a bíróság ennek ellenére talált okot elítélésükre – az egyiptomi törvények hivatalosan egyébként sem kriminalizálják a homoszexualitást. Felmérések szerint az észak-afrikai ország lakosságának alig öt százaléka ért egyet azzal, hogy az azonos neműekhez vonzódóakat a társadalomnak el kellene fogadnia.

Íme az áprilisi felvétel:

Forrás: Advocate

Previous post

Hivatásos erőember vallotta be, hogy meleg

Next post

Közös dalt készítettek meleg és heteró rapperek