Hírek

Boris Johnson első miniszterelnöki beszédében megemlítette az LMBTQ jogokat is

 

Az Egyesült Királyság miniszterelnökeként mondott első beszédében Boris Johnson említést tett az LMBTQ jogokról a Downing Streeten.

Johnson, akinek múltjában homofób megnyilvánulások is találhatóak, egyelőre nem fogalmazott meg közvetlen bocsánatkérést, mondván, ha bárki megpróbálkozna annak a több millió szónak a kielemzésével, melyet valaha is papírra vetett, akkor bármit kihozhatna belőlük és olyanra formálhatja őket, amilyenre csak szeretné – idézi a Pink News.

„Világszerte csodálják politikai fellépésünket, szeretnek minket a humorunkért, az egyetemeinkért, a tudósainkért, a fegyveres erőnkért, a diplomáciánkért, az egyenlőségért, amihez ragaszkodunk, legyen szó faji, nemi vagy LMBTQ jogokról, vagy éppen arról, hogy minden lánynak joga van tizenkét év minőségi oktatásra. Az összes érték, melyért kiállunk a világon, mint a szabadság, a szólásszabadság, a habeas corpus, azaz a jog, mely garantálja, hogy törvényes vád hiányában csupán rövid időre lehessen megfosztani szabadságától a gyanúsítottakat, és a jogállamiság, mind a demokráciáért van, és ezért fogunk október 31-én kilépni az EU-ból”

– jelentette ki Johnson. A miniszterelnök legutóbbi beszéde, melyben az LMBTQ közösség támogatását emeli ki, ellentmond korábbi nyilatkozatainak, melyekben homofób megjegyzéseket tett a melegekre és ellenezte az LMBTQ oktatást az iskolákban. Emellett Johnson szerint, ha a házassági egyenlőség helyes útnak számít, akkor ennyi erővel nem jelentene problémát, ha három férfi egyesülne, és akkor már azzal sem lehetne gond, ha három férfi és egy kutya lépne frigyre.

Mialatt a miniszterelnöki székbe készült, Johnson számára akadályt jelentettek korábbi megnyilvánulásai, de egyelőre nem kért bocsánatot. Ennek ellenére azt ígérte, hogy miniszterelnökként segítené az LMBTQ közösség egyenlőségét, csökkentené a melegeket ért támadásokat, és minden erejével arra törekedne, hogy egy becsületesebb társadalmat hozhassanak létre az Egyesült Királyságban.

Eredetileg Johnson nagy támogatója volt a törvénynek, mely betiltotta volna a „homoszexualitás népszerűsítését” az iskolákban, de végül 2004-ben parlamenti képviselőként a törvény ellen, valamint az élettársi kapcsolat bevezetése mellett szavazott.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb