Kultúra

Boldog születésnapot Britney! Így imádunk!

December 2-án ünnepeljük Madonna második eljövetelét, Britney Spears születésnapját. A nő, aki bájával, emberségével, dalaival, táncával mindenkit elbűvölt, és aki nélkül a legutóbbi meleg generáció nem lenne az, ami most. Nem úgy táncolnánk, nem úgy vonulnánk végig a színpadon képzeletünkben a futógépen és a retró valami egészen mást jelentene. Öt olyan dallal köszöntjük a pop hercegnőjét, az isteni Britney Spearst, melyek nélkül egy meleg sem lenne ma olyan meleg, amilyen. Köszönünk minden felbecsülhetetlen ajándékot, Brit!

…Baby One More Time
Itt kezdődött minden. Britney egy unalmas óra után, ahol valószínűleg arról volt szó, hogy merre is van Ausztrália (na ki emlékszik még erre a botrányra, fiatalok?) felpattant székéből és betegesen spontán módon végigtáncolta az iskolát a koreográfiát szintúgy tudó osztálytársaival, úgy, hogy a 3 perces szünet alatt még 3-szor át is öltözött! Na erre is csak Britney képes! Hirtelen minden Britney körül mozgott. A lányok olyanok akartak lenni mint ő, a meleg fiúk olyanok akartak lenni mint ő, a családapák pedig soha nem néztek ilyen nagy örömmel tinivideókat, a zuhanyzóban is erre verve… a ritmust! Tüdűdű!

I’m a Slave 4 U
Éveken át tartó szüzesség után Britney bátorkodott bemutatni, hogy igazából ő is egy szexuális lény és imád kígyókkal játszani. A szende iskoláslány hirtelen egy koszos külvárosban találta magát (ezért kell figyelni órán!) hihetetlen hőségben, nagyon-nagyon sok félmezetelen fiúval, akik jól megtáncoltatták a menyecskét, mint nagyanyáinkat a legények a kulturális házban. Milliók tudták utánozni a Slave ikonokis mozdulatait – és tudjuk ma is, valljuk be – a “Like that” utáni hüvelykujjnyalás pedig az egyik legalapvetőbb mozdulata lett a millenniumnak. Funfact: ha meleg fiúk lányokkal akarnának szexelni, akkor azt az I’m a 4 U-beli Britneyvel tennék!

Gimme More
Furcsa időszak volt ez. Egyszerre aggódtunk a pophercegnő életéért és egyszerre nem fogtuk fel azt, hogy milyen kincset adott a világnak a Gimme More-ral, el-el merengve azon két replay között, hogy milyen gyönyörű időkbe születtünk. Az “It’s Britney bitch” tagadhatatlanul a világtörténelem egyik legfontosabb mondatává nőtte ki magát, az eddig is csábító rúdtáncok a melegbárokban pedig hirtelen szimpátiapontok ezreit kapták az LMBTQ-társadalom csillogó szemeiben. Máig fáj, hogy nem kaptunk hozzá rendes videoklippet, ez egy azon nehéz terhek közül, melyekkel minden melegnek együtt kell élnie. Az élet kegyetlen, de we just want moar!

3
A nehéz időszak után Britney rendbejött és elkezdett ismét tündökölni, még ha egyre többször is játssza ki az “You know, I’m a mom now” kártyát. A mélyen vallásos Brit ettől függetlenül boldogan felénekelte a stúdióban a szentekkel töltött hármas bulikáról szóló dalt, majd forgatott is hozzá egy minimalista videoklippet, hivatalosan a világ legmenőbb lófarok-rázásával. Bye Ciccolina, bye! A hármas szex élvezeteiről szóló dalocska végül nem lett nagy meleghimnusz, de azért ha megszólal, máig lehet rá úgy táncolni partnereinkkel, amiről azt hisszük iszonyat szexin néz ki kívülről, de valójában csak roppant kínos helyzetbe hozzuk magunkat. De kit érdekel, a-a-a-a-re you in?

Work Bitch
Britney szerint a bitch szó egyfajta becézése a meleg rajongói felé, így ezt a dalt direkt meleg rajongóinak írta, jó kapitalista módon szocialista módszerekkel felszólítva arra az LMBTQ-közeget, hogy dolgozzatok ribancok. Hát, te meg – minden tisztelettel – énekelj élőben, ribi! Mrs Spears minden workout alaphimnuszát teremtette meg a Work Bitch-csel, ami miatt kicsit szomorúak is vagyunk, mert tudjuk, ennél már csak rosszabb lehet. A szemtelen Vegas-promóként is funkciónáló videó mellesleg állítólag azért is volt élmény Brit számára, mert a sivatagban közel érezte magát Istenhez. És mi pont az ilyen kijelentésekért imádjuk ezt a 34 éves nőt, aki bár “I’m a mom now’ státuszban van, mégis képes szexi ruhában bőrpórázon nőket vezetni a sivatagban, ahol közel van Istenhez. Imádunk Britney! Boldog születésnapot! És you better work bitch! More more more!

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb