Hírek

Bocsánatot kért a fociklub a csak szingli heteróknak hirdetett eseményért

Egy ausztrál fociklub csakis heteroszexuális szingliknek hirdette meg egyik eseményét, ám a többség tetszését nem sikerült elnyerni.

A Western Sydney Wanderers Football Club bejelentette, hogy a legközelebbi mérkőzés a játék mellett a szinglikről szól majd. Az április negyedikei esemény hirdetésében a klub azt állította, hogy segíteni szeretnének a szurkolóknak „megtalálni a szerelmet”, és közben felsorolták azokat az előnyöket, amelyeket élvezhetnek az este folyamán, mint például a bort és a kényelmes üléseket – írja az Independent.

 

 

A leírás végén kiemelték:

„Mindenkit szeretettel várunk, de kérjük, emlékezzenek rá, hogy ez egy heteroszexuális rendezvény.”

A szurkolók hamar megosztották véleményüket a leírtakról, pontosabban arról, hogy kizárják az LMBTQ-közösséget az eseményről.

 

 

A kritika után a Western Syndey Wanderers FC szóvivője kiadott egy bocsánatkérést, és biztosították róla a szurkolókat, hogy átfogalmazzák a szöveget.

„A szinglik éjszakáját meghatározza a szexuális irányultság (…) és ezt megpróbáltuk világossá tenni a közönségünknek. Senkit sem zárunk ki. Ez az első kísérletünk, hogy egy ilyesfajta eseményt szervezzünk és ha sikeres lesz, többet is fogunk szervezni a jövőben, beleértve olyanokat, amelyek az LMBTQ-közösségnek készülnek.”

A bocsánatkérés egy héttel azután érkezett, hogy a klub egyik szurkoló csoportja homofób megjegyzéseket tett egy online bejegyzés alatt, amely arról szólt, hogy a Mardis Gras miatt bizonyára több szurkoló is elfoglalt lesz. Ekkor a Western Sydney Wanderers közzé tett egy nyilatkozatot, amelyben azt mondták: „A diszkrimináció bármely formája elfogadhatatlan. Most és a jövőben is maximálisan elfogadó fociklub leszünk.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb