Életmód

Blue Fox The Bar koktélkülönlegességei a Gourmet Fesztiválon

Idén a belvárosi Blue Fox The Bar is részt vesz a “legmenőbb kulináris élményhömpölyön”, a május 12-15. között a Millenárison megrendezésre kerülő Gourmet Fesztiválon. A rendezvényen két, direkt erre az alkalomra kifejlesztett koktél is várja az érdeklődőket.

Attila

„Két fajta, erre az alkalomra készült koktélt mutatunk majd be a kiállítás látogatóinak” – mondta el Felhősi Attila vezető bártender. “Azon gondolkodtam, hogy mennyi impulzus ér minket minden pillanatban különböző színek, textúrák, illatok formájában és csak töredékükre gondolunk ízként. Mi lenne, ha a számomra izgalmas érzeteket italban fogalmaznám meg?”

A Taste of the pine forest fantázianevű ital a hűvös fenyőerdők elképzelt ízét idézi meg. „Ez egy igazi, frissítő hatású nyári koktél, amelynek elkészítéséhez fenyőtüskelikőrt, eukaliptusz- és cédrus szirupot, valamint barna rumot használunk. Almalével keverve, lehűtve szervírozzuk”– mesélte el a bártender. Ennek a koktélnak az alkoholmentes változata is kapható lesz.

Tasteofthepineforest

A Blue Fox másik fesztiváli különlegességét az elektromosság ihlette. “Furmintot fuzionálunk egy “parazsázsa” nevű virággal, ami a lidokain egyik hatóanyaga. Az italhoz vodkát és grépfrútot keverünk, a kesernyés ízt napraforgómézzel ellensúlyozzuk” – avatott be Felhősi Attila a Taste of the electric elnevezésű italuk titkaiba, amelyet jég nélkül, egy villanykörte alakú pohárban szolgálnak majd fel a rendezvényen.

Tasteoftheelectric

A Blue Fox The Bar titkának azt tartja Felhősi Attila, hogy a koktéllapot mindig alapos gondoskodással állítja össze, és nem hagyja figyelmen kívül, hogy a régit tisztelni kell, az újtól pedig tanulni. Így a hagyományos elemek és a legújabb trendek keveredéséből olyan mű keletkezik, ami több mint egy egyszerű ital, egy minden érzékszervet bevonó alkotás.

További információ: www.bluefoxthebar.com

hirdetés
Previous post

Velünk teljes! – Budapest Pride 2016

Next post

Videó: Azonos nemű táncospárok szerepeltek az amerikai "Szombat esti láz"-ban