Hírek

Biztonságosabban szoktak szexelni azok, akik váltogatják partnerüket

Egy friss tanulmány kimutatta, hogy azok a meleg és biszexuális férfiak, akik gyakran váltogatják a partnerüket, jobban odafigyelnek a biztonságos szexre.

A brit kolumbiai kutatási központ szakemberei azt szerették volna kideríteni, hogy megállja-e a helyét az az általános vélekedés, miszerint a „csapongó” életmódot folytató emberek jobban ki vannak téve a HIV-vel való fertőzésnek. Nathan Lackhowsky úgy fogalmazott a CBS The Early Edition című műsorában: „Meguntuk már hallgatni azt, hogy az embereknek csökkenteniük kell a szexuális kapcsolataik számát…”

Gay-couple-kissing

A férfiakat az alapján osztották csoportokba, hogy az elmúlt hat hónapban hány szexkapcsolatuk volt. Majd kikérdezték őket azokról a szokásaikról, amelyeket arra használnak, hogy csökkentsék a HIV-fertőzést. „A HIV-státusz ismerete nagyban szokta befolyásolni a döntést abban, hogy kivel feküdjenek le, ezzel pedig a kór továbbadási lehetőségét csökkentik” – mondta a kutató.

A tanulmány szerzői arra is kitértek, hogy nem csak az óvszer használata az egyetlen megelőzési mód, fontos, hogy a partner vírusszámáról is érdeklődjünk. Hiszen az alacsony vírusszám azt is jelenti, hogy kisebb az esélye az átadásnak. (Itt jegyeznénk meg, hogy azért jobb nem kockáztatni, használjátok nyugodtan a jó öreg gumit!)

A kutatást nem fejezték be, most az következik, hogy milyen kapcsolatban áll a biztonságos szex a mentális egészséggel és a drogfogyasztással.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin