Hírek

Biztonságosabbá válik a Grindr használata a melegeket üldöző országokban

Az elmúlt években sajnos több alkalommal olvashattunk arról, hogy egyes – a homoszexualitást büntető, vagy egyszerűen homofóbiával erősen átitatott – országokban, például Egyiptomban, Indonéziában, Marokkóban, Csecsenföldön, vagy az Iszlám Állam területén a hatóságok és militáns csoportok Grindr segítségével “vadásztak” meleg férfiakra. Az is rendszeresen előfordult, hogy miután valakit egy ismerőse beköpött, letartóztatták, elvették a telefonját. Ezek után elég volt a letöltött applikációk között megtalálni a meleg társkereső appot ahhoz, hogy további súlyos megaláztatással, elzárással, vagy akár halállal sújtsák az illetőt.

A nemrég teljes egészében kínai közbe került cég ezért úgy döntött, ezen országokban lehetőséget nyújt a felhasználóknak arra, hogy megsokszorozzák az applikáció biztonságát. Lehetővé válik a közismert ikon lecserélése, emellett beépíthető lesz jelszavas védelem is. Jack Harrison-Quintana, a Grindr for Equality igazgatója egy közleményben hozzátette, hogy a veszélyes országban tartózkodók napi, de legalább heti szinten kapnak majd értesítést arról, várható-e rendőrségi razzia és ha igen, hol, emellett megadják a legközelebbi LMBT-csoport elérhetőségét is. Utóbbi adatokat a helyi szervezetekkel együttműködve tökéletesítették.

Az idén 22 éves magyarországi Háttér Társaság okostelefonos alkalmazást indít, amely kifejezetten a homofób és transzfób támadások áldozatainak segít. A részletekről itt olvashattok.

Hotel Sopron footer banner
Previous post

Útlevél - Különleges programok Máltán

Next post

Videó - A kanadai miniszterelnök hivatalosan is bocsánatot kért az LMBT-közösségtől