Hírek

Biszexuálisként coming outolt az ötszörös brit bajnok trambulinos

A BBC LGBT Sport Podcastjének adott interjúban coming outolt Luke Strong atléta, ötszörös országos bajnok trambulinos.

A 27 éves brit fiatalember a beszélgetés során elmondta, hogy bár évek óta nyíltan beszél szexuális orientációjáról, mégsem volt soha nagy előbújás pillanata. „Soha nem rejtegettem semmit és nagyon nyitott voltam azzal kapcsolatban, hogy mindkét nemhez vonzódok, de senkivel nem volt még párkapcsolatom” – magyarázza döntése hátterét.

 

Luke Strong

 

Érdekes módon edzője volt az első, akinek meg tudott nyílni: „Emlékszem, hogy csak sírtam és nem igazán értettem, miért.

Azelőtt iskolásként rendszeresen volt homofób megjegyzések elszenvedője, elsősorban a sportág miatt, amelyet űzött. A gimnasztika trambulin ágát ugyanis sokan tartják femininnek a testhez álló ruhák és speciális mozdulatok miatt. „Voltak évek, amikor annyi támadás ért, hogy inkább nem is beszéltem a gimnasztikáról. Egyszerűen szégyelltem.

Strong a podcastben elmesélte, hogy a mai napig kap kommentben bántó megjegyzéseket, de megtanulta ignorálni őket. Ehhez arra is szükség volt, hogy magabiztossá vált a saját tehetségévek és személyiségével kapcsolatban. „A sportágon belül mindig rendben voltak a dolgok, az emberek megértőek. A közösségi médiában felbukkannak trollok, de őszintén, már feléjük sem nézek. (…) Sajnálatot érzek azok iránt, akik ilyen szűklátókörűek és úgy gondolják, hogy bántó dolog valakit melegnek nevezni.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin