Kultúra

Biszexuális uralkodóról készül monumentális mozifilm Indiában

Részemről teljes az extázis: a filmipar az egyik kattanásom (helló, Humen Film Festival), azon belül is az innen nézve olyan egzotikus filmgyártó nemzetek termése, mint Korea vagy India, azon belül pedig Bollywood.

Erre jön ez a hír, hogy a kedvenc bollywoodi hősöm, az egyik legnagyobb ázsiójú ázsiai színész, Ranveer Singh monumentális történelmi mozifilmben fog biszexuális uralkodót alakítani. A december elsején mozikba kerülő film abban az Indiában lesz borítékolhatóan közönségsiker, ahol a homoszexualitás a mai napig büntetendő, és a cenzorok is előszeretettel gyomlálják a filmekből.

 

 

A siker garanciája a rendező, Sanjay Leela Bhansali, aki csakis extravagáns opuszokban bír gondolkodni, és akinek szinte minden filmje tarol a legnevesebb indiai filmes díjátadón, az indiai Oscarnak is nevezett Filmfare-gálán. (Bhansali Magyarországon is forgatott már a kilencvenes évek végén, akkor Olaszország dublőre volt Budapest, nem kis diplomáciai botrányt kavarva. A Már másé a szívem (Hum Dil De Chuke Sanam) című filmet az akkori köztársasági elnök, Göncz Árpád is megtekintette a Puskin moziban rendezett díszvetítésen, de az urban legend szerint még azelőtt diszkréten elhagyta a termet, hogy a vásznon a főhősök megérkeztek volna az olasz Rómába, ahol mindenki magyarul beszél és a kettes villamoson zötykölődik.)

A Padmavati című film igazi sztárparádét vonultat majd fel, a történet pedig egy legendás királynő életéből merít, akire – és akinek birodalmára – szemet vet a Ranveer Singh alakította biszexuális uralkodó a szomszédból.

A filmhez még nem jelent meg a hivatalos előzetes, addig érjük be Ranveer Sing életútjával, amit egyszer már feldolgoztam ITT, valamint egy óvszer-reklámmal és egy a “tehetségét” megcsillogtató jelenettel.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb