Hírek

Biszexuális királynő is indul Donald Trump szépségversenyén

Rachel Slawsont koronázták meg a Miss Utah 2020 versenyen, ezzel pedig ő lett az első nyíltan biszexuális versenyző, aki a verseny hatvan éves történetében kiérdemelte magának az indulást a Miss USA szépségversenyen.

 

Rachel Slawson

 

A Miss USA szépségverseny 1996-tól 2015-ig a jelenlegi amerikai elnök, Donald Trump kezében volt, és több olyan kritika is érte, miszerint nem elég sokszínűek a versenyzőik. Éppen ezért a Miss USA ügyvezető igazgatója, Shanna Moakler büszkén jelentette be, hogy egy igazi veterán képviseli majd az LMBTQ-közösséget. Úgy tűnik azonban, hogy Rachel Slawson inkább a mentális egészségre fog összpontosítani, és arra használja a reflektorfényt, hogy felhívja a figyelmet saját harcára a bipoláris zavarral – számol be róla a Pink News.

Miután elnyerte a Miss Utah címet, egy Instagram bejegyzésben mondta el, mit is jelent neki ez a lehetőség:

„Legutóbb 19 éves voltam, amikor véget akartam vetni az életemnek, és ez volt az az éjszaka, amikor vesztettem a Miss Utah szépségversenyen. Vajon miért nem voltam elég a győzelemhez? Ez a hetedik szépségversenyem, és az ötödik alkalom, hogy a Miss Utah szépségversenyen indultam. Ma este pedig végre átélhettem életem legnagyobb álmát. Miután pár alkalommal elmentem a pszichiátriára, bipoláris rendellenességet állapítottak meg nálam (ez volt az oka annak, hogy ennyire szélsőségesen reagáltam a verseny elvesztésére), és végre eljutottam odáig, hogy tudjam, ki is vagyok queer nőként. Az egyetlen különbség a ma este, és azon este között, amikor összetört szívvel csakis azt kívántam, bárcsak ne élnék, hogy most mielőtt megérkeztem volna a versenyre, tudtam: igenis elég vagyok. Annyira hálás vagyok ezért a koronáért. Ígérem, hogy nem okozok csalódást Utah-nak, és ezt az évet azzal fogom tölteni, hogy megosszam másokkal a tapasztalataimat. De valójában ez a korona egy új munka, nem egy válasz arra a kérdésre, amire kilenc éve próbálom megtalálni a választ. Miért vagyok itt?”

Slawson egy lelkisegély-vonal elérhetőségét is megosztotta követőivel, mondván: „Emlékezz rá, hogy mindig érdemes vagy arra, hogy segítsenek neked, és érdemes vagy arra, hogy valóra váltsad a legnagyobb álmaidat.”

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Let’s just get straight to the point: The last time I tried to end my life I was 19 years old, and it was the night I lost Miss Utah USA. “Why wasn’t I enough?” This is my 7th pageant, my 5th time competing at Miss Utah USA, and tonight I finally experienced hands down the biggest dream of my life. After a few trips to the psych ward, being diagnosed with Bipolar Disorder (the reason I had such an extreme reaction to losing a pageant) and finally coming to terms with who I am as a queer woman. And the only difference between tonight, and the night I left broken hearted wishing I wasn’t alive, is that I knew I was enough before I arrived. I am so grateful for this crown. And I promise to do right by Utah and spend this year sharing my truth. But if I’m being honest with you, this crown is a new job, not an answer to the question I spent the last 9 years asking. “Why am I even here?” I am why. If you are in crisis, please text TALK to 741741, and remember you are always worthy of help, and you are worthy of your biggest dream. Your new Miss Utah USA 2020. 💗

Rachel Slawson (@saltyrachel) által megosztott bejegyzés,

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb