Hírek

A biszexuális férfiak jóval kevesebbet keresnek, mint a melegek

Érdekes tanulmányt tettek közzé a brit tudósok.

bisexual-01
 
A Brit Szociológiai Szövetség kétezer munkahely 20.000 munkavállalóján végzett felmérése szerint a biszexuális férfiak csaknem 30 százalékkal kevesebb fizetést kapnak, mint meleg munkatársaik. Ugyanakkor a leszbikus, heteroszexuális és biszexuális nőknél alig kimutatható eltérést találtak csupán. A kutatást vezető Alex Bryson szerint a meglepő eredmények több kérdést vetnek fel, mint amennyit megválaszolnak.

Az eddig is ismert volt, hogy a biszexuális személyeket másfajta diszkrimináció éri, mint a csak saját nemükhöz vonzódóakat, de eddig nem jöttek rá, mi okozhatja ezt a méretű eltérést.

Egy korábbi kutatásból csak annyi derült ki, hogy a munkahelyeken a biszexuális munkavállalók csak 11 százalékának van szakmai és emberi példaképe, akikre felnéz, miközben ez a szám a leszbikus nőknél 42 százalék, a meleg férfiaknál pedig 53 százalék.

Az adatokat mindenesetre érdemes fenntartással kezelni, mert ugyanebben a témába egy 2014-es kutatás még azt találta, hogy a leszbikus nők 12 százalékkal többet keresnek a heteroszexuális kolléganőiknél, miközben most azonos fizetést találtak, Amerikában pedig a meleg házaspárok fizetési előnyét mérték.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin