Hírek

Bíróság szakít el egy kamaszt az anyjától, mert túl nőies

Egy olasz bíróság egy 13 éves fiú esetében elrendelte, hogy naponta 12 órát köteles egy ifjúsági közösségben tölteni. A döntést azután hozták, hogy megállapításuk szerint a fiú túl feminin.

 

A bírósági döntés szerint reggel héttől este hétig nem találkozhat az anyjával, mert a fiú “provokatív módon elnőiesedett”. Fő indokként a kamasz kifestett körmeit hozták fel, hiába tiltakozott az anya, hogy az egy Halloweenre készült jelmez része volt. Szóvá tették továbbá, hogy a fiú olyan mértékben ragaszkodik az anyjához, ami pszichológiai zavarokra utal.

Történetük akkor indult, amikor a fiú feljelentette az apját szexuális zaklatás miatt. Az ügyet azonban ejtette a bíróság, jóllehet ők is elismerték, nincs okuk kételkedni a fiú állításának valóságtartalmában.

Ezek után azonban az apa a helyi szociális szerveknél jelentette a fiút és az anyját. A szociális munkások felkeresték a családot, és szerintük a kamasz agresszív, provokatív, durva, minden módon különc gyerek, aki kérkedik a nőiességével. Jelentésük állítólag felveti, hogy “a fiú felnőve meleg lesz”.

Maria Teresa Rossi, a fiatalkorúak bíróságának elnöke tagadta, hogy a bírósági határozatnak köze lenne a fiú orientációjához. Az anya fellebbez a döntés ellen.

(PinkNews)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb