Itthon

Bíróság: Novák Előd nem lopott, amikor a kukába dobta a szivárványzászlót

Nagy port kavart tavaly augusztusban, hogy Novák Előd, a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom politikusa, újbudai önkormányzati képviselő leszedte a Főpolgármesteri Hivatal épületéről a Budapest Pride alkalmából kitűzött szivárványzászlót.

Miután a zászlót egy létra segítségével letépte, látványos futásnak eredt a rendőrök gyűrűjéből. Azt végül a Momentum újbudai szervezete derítette ki, hogy a zászlót nem sokkal később egy kukába dobta. A rendőrök akkor állították elő, amikor visszament a létráért.

 

Novák Előd az újbudai városházáról is eltávolította a szivárványzászlót tavaly augusztusban

 

Ügyében most megszületett a bírósági ítélet, amelyről a magyar Facebook-riválisnak szánt Hundub-profilján számolt be.

 

A budapesti Városházáról eltávolított LMBTQP-rongy ügyében lopással gyanúsított engem a rendőrség, de a jogerős bírósági végzés szerint a kukába helyezés is igazolja, hogy nincs szó erről, pusztán egy spárga elvágása minősült rongálásnak, amiért figyelmeztetést kaptam. A bíróság indokolása szerint figyelembe vette, hogy „a Mi Hazánk Mozgalom alelnökeként lelkiismereti kötelességének érezte, hogy a szivárvány színű zászlót a helyéről eltávolítsa.” Ezt minden normalitáspárti aktivista tekintse bátorításnak! Bár kitüntetés ilyesmiért csak a Mi Hazánk Mozgalom kormányra kerülése után várható…

 

Novák Elődnek tavaly egyébként mániájává vált a szivárványzászló-tépkedés, nem véletlenül az internet népe hamar bohócot is csinált belőle.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb