Hírek

Bezárt az esküvői ruhaszalon, mert féltek, leszbikusok is vásárolnának tőlük

A pennsylvaniai Bloomsburgban található W.W Bridal esküvői ruhaszalon lehúzta a rolót. Ez önmagában érdektelen információ, na de a kiváltó ok!

Az üzlet tulajdonosai azután döntöttek így, hogy a szövetségi államban érvénybe lépett a diszkriminációellenes rendelet. A magát keresztény üzletként meghatározó szalon pedig már 2014-ben is azzal került be a hírekbe, hogy megtagadták egy leszbikus jegyespár kiszolgálását, tavaly pedig szintén elutasítottak egy másik párt, mert ők “a bibliai házasságban” hisznek.

 

 

A sajátos üzletpolitikát nyugodtan folytathatták, mert az államban nem volt érvényben diszkriminációellenes rendelet. Eddig. Most azonban megrémültek, hogy kötelező lesz a három-négy évente beeső egyetlen leszbikus párt kiszolgálni, ezt pedig nem tudják feldolgozni, inkább felszámolják a 27 éve működő vállalkozást.

“Sejtem, hogy mi történne. Bejönne egy vásárló, és ha esetleg visszautasítjuk, akkor majd beperel minket. Sőt, nem is kell bejönnie. Akár azt is állíthatná, hogy járt nálunk és mi kidobtuk, nyugodtan hazudhat is, úgy pedig nehéz egy üzletet vinni, ha folyamatosan támadnak minket.”

mondta az egyik tulajdonos, Lissa Boucher egy keresztény újságnak. Az is nehezítette a dolgukat, hogy a 2014-es eset után folyamatosan kapták az üzletre az 1 csillagos értékeléseket ismeretlenektől.

A szalon tulajdonosai Boucher a két lánytestvérével és az édesanyjukkal. Az üzlet jelentette az egyetlen bevételi forrásukat, jelen pillanatban nem tudják, miből fognak megélni. De bizakodnak, mivel hisznek az Úr szavában, ezért ha bezárul egy ajtó, Ő majd kinyit egy másikat – akár a templomban is szívesen szolgálnak, vagy lesznek helyben önkéntesek, nem számít, csak leszbikusokat ne kelljen kiszolgálni.

Segítség a bajban, hogy a “Krisztus harcosai” nevű vallásos csoport már pénzgyűjtésbe kezdett az interneten, és 90 ezer dollárt (kb. 23 millió forintot) szeretnének összegyűjteni, amivel a családot kívánják támogatni. Értelmezésük szerint persze nem a tulajdonosok zárják be a boltot, hanem az LMBTQ közösség kényszeríti erre szegényeket.

 

(The Christian Post)

 

FRA EU post inject banner
Previous post

Melegpornósok a világ körül

Next post

Egy kambodzsai fodrász a helyi melegek önértékelését szeretné javítani