Hírek

Bezárás fenyegeti London egyetlen HIV-kórházát

A kelet-londoni Mildmay Hospital a brit HIV-vel élők jelentős részének évtizedek óta pótolhatatlan támogatást jelent. Az intézmény vezetése azonban megkongatta a vészharangokat és a bezárás ezrek életére és egészségi állapotát befolyásolhatja.

 

 

A probléma előidézői az elmúlt negyven év konzervatív kormányai, amelyek a Nemzeti Egészségügyi Szolgálaton keresztül (National Health Service) folyamatosan levagdostak a kórháznak megítélt támogatásból. Ennek köszönhető az is, hogy csak az elmúlt tíz évben az ágyak harmadát meg kellett szüntetni. A kórház nemcsak azon HIV-vel élők számára fontos, akiknek műtétre van szükségük, de nagyon sokan a gyógyszereiket is itt szerzik be.

A kórház dolgozói és HIV-aktivisták petíciót indítottak, amelyben arra kérik a Boris Johnson által vezetett kormányt, hogy emeljék meg a Mildmay-nek ítélt támogatást. Várható március végi bezárása hatalmas veszteséget jelentene és egy nagy presztízsű intézmény megszűnését, amelyet története során a királyi család több tagja, így Diana hercegnő és Harry herceg is meglátogatott.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin