Hírek

Betiltottak az oroszok egy “nem hagyományos” családképet hirdető fesztivált

Fiataloknak szóló fesztivált tiltottak be Oroszországban a hatóságok, mivel szerintük az LMBTQ értékeket és a nem „hagyományos” családképet hirdeti.

A Cvet Safrana azaz A Sáfrány Színeszínházi fesztivál olyan színdarab előadását tervezte, melynek címe Kék és Rózsaszín, és arra invitálta volna a nézőket, hogy együtt fedezzék fel a nemi sztereotípiákat – írja a Pink News.

 

 

A Kék és Rózsaszín csupán egy lett volna a sok más színdarab közül, melyet színpadra szántak. Olyan témákat jártak volna körül, mint az iskolai bántalmazás és a háborúk. A rendőrség még a szervező, Yulia Tsvetkova közösségi oldalát is átkutatta, ahol feminizmusról és homoszexualitásról szóló bejegyzéseket találtak és a rendezvény elleni érvként használtak fel.

Nem ez az első eset, hogy Oroszországban programokat tiltottak be, vagy embereket büntettek meg mióta bevezették 2013-ban a meleg propaganda ellenes törvényt, ami arra hivatott, hogy megvédje a gyermekeket a homoszexualitástól és annak normalizálásától.

Egy iskolában gyerekrajzokat koboztak el, amiért azok a homoszexualitást hirdették, egy 16 éves fiú ellen pedig eljárást indítottak, amiért képeket posztolt közösségi oldalára, ám végül nem találtak ellene elég bizonyítékot.  A törvényről végül 2017-ben állapították meg, hogy sérti a véleményszabadságot és a diszkrimináció tilalmát, de ennek következtében csupán pénzbüntetésre ítélték Oroszországot.

 

Általános iskolás gyerekek rajzait foglalta le az orosz rendőrség melegpropagandára gyanakodva

 

Történelmi döntés: Oroszország többé nem tilthat be meleg rendezvényt

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb