Hírek

Betiltott meleg csók került a legnépszerűbb brazil újságra

Bár Rio de Janeiro polgármestere minden tőle telhetőt megtett, hogy a meleg csókot ábrázoló Bosszúállók képregény ne kerüljön gyermekek kezébe, úgy tűnik, a sajtó másként áll a történtekhez.

 

Folha de S. Paulo

 

A polgármester, Marcelo Crivella terve sem úgy sült el, mint ahogyan várta, ugyanis mire elkezdődött volna a Riói Nemzetközi Könyvbiennálén a képregényekért folyó razzia, az összes példány elkelt, melyben két szuperhős, Hulkling és Wiccan csókot váltanak – számol be a Newsweek.

A fesztivál szervezői reagálván a történtekre, elmondták, hogy láthatóságot akarnak adni az LMBTQ-közönségnek, ahogyan az egy demokráciában illik. Azt is kiemelték, hogy a héten a Könyvbiennálé külön figyelmet fordít az LMBTQ irodalomra, a polgármester utasításainak ellenére.

És ha mindez nem lett volna elég, a Folha de S. Paulo, Brazília egyik legolvasottabb újságja a szeptember 7-ei borítóra a két szuperhős csókját is a rányomtatta.

Egy brazil youtuber, Felipe Neto is kifejezte a polgármester döntése ellen nemtetszését, és összesen 14 ezer LMBTQ tartalmú könyvet vásárolt, fekete plasztikba csomagolta őket és ingyen osztogatta őket a könyvfesztiválon.

A sztori betetőzéseként pedig a brazil legfelsőbb bíróság megsemmisítette a polgármester határozatát, mellyel cenzúrázni akarta a képregényt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb