Itthon

Betegnek nevezte a melegeket a korábban buzizó katolikus pap

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be Osztie Zoltán katolikus pap kirohanásáról. Akkor a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége volt elnöke az úgynevezett “buzi zászlóról” fejtette ki véleményét a Hír TV Civil Kör című műsorában. „Egyébként meg kikérem magamnak. Engem nem képvisel ez. A főpolgármesternek és az önkormányzatnak minket kell képviselni. Azokat, akiknek az életét jobbítani kellene. Na de egy hangos, erőszakos kisebbségnek a képviselete az, ami oda most került. Hála Novák Előd úrnak, a mi nevünkben cselekedett. Nekem is meg kellett volna ezt tettem. Hála Istennek, ő megtette” – mondta akkor (további részletek és videó ITT).

Primitív megnyilvánulása apropóján most a Klubrádió vendége volt, ahol hangsúlyozta: semmit nem bánt meg az elhangzottakból. Azért használta a „buzi” kifejezést, mert a korábbi évtizedekben erre a „magatartásformára vagy életformára” ezt a szót használták, az nem számít, hogy azóta változtak az elnevezések. Az újabb kifejezések sokszor elfedik vagy másítják a tartalmat, és nevén kell nevezni „a gyereket” – fejtette ki Osztie, aki szerint ezt a kifejezést nem csak sértő módon lehet használni.

Részlet a beszélgetésből:

 

A pap többször elismételte, hogy nem az adott emberekről mond ítéletet, hanem „egyfajta magamutogatásról és provokációról”, és arról, hogy a zászló kitűzéséhez hasonló akciókkal a természetellenest megpróbálják természetesnek beállítani.

Mi, keresztények aztán igazán nem bélyegzünk meg senkit” – mondta a pap. A rádióban idézte Szent Pál apostolt, és azt mondta, például a homoszexualitás miatt is pusztult el a Római Birodalom, mivel a szexuális eltévelyedések mindig a dekadencia jelei, és ennek a következménye a romlás.

Hangsúlyozta, hogy szerinte a homoszexualitás nem veleszületett dolog, ezt szerinte kutatások igazolják: „egyfajta betegség ez, nem a természetes”.

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés