Nagyvilág

Beszáll a lengyelországi homofóbia elleni küzdelembe a Queer Eye sztárja

Instagram-oldalán jelentette be büszkén Antoni Porowski, hogy elnökségi tagja lett az Equaversity Poland nevű szervezetnek, amelynek célja, hogy pénzt gyűjtsön a lengyel LMBTQ közösség részére és a közép-kelet-európai országban tapasztalható, javarészt a hatalmon lévő pártok és a római katolikus egyház által hergelt homofóbia ellen küzdjön.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Antoni Porowski (@antoni) által megosztott bejegyzés

 

A Netflixen futó Queer Eye-ból jól ismert Porowski elköteleződése a téma iránt nem véletlen, hiszen maga is lengyel felmenőkkel rendelkezik. Szülei Lengyelországban születtek és Antoni gyerekkorában emigráltak Kanadába vele és két testvérével. 12 éves volt, amikor az Amerikai Egyesült Államokba költöztek. Felnőve az angol mellett franciául és lengyelül is folyékonyan megtanult.

A posztban leírja, hogy úgy érzi, „felelőssége védelmezni” a lengyel LMBTQ közösséget, amelynek a jelenlegi körülmények között két választása van: kiáll magáért, vagy elhagyja az országot. „A mai Lengyelország nem tükröz azt, amilyennek lennie kellene: biztonságos hely MINDENKI számára, szexuális orientációtól és nemi identitástól függetlenül.

Arra bíztatja 4,4 millió Instagram-követőjét, hogy adakozzanak a szervezetnek és mutassák meg a lengyel LMBTQ embereknek, hogy nincsenek egyedül és a világ figyel rájuk.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin