Hírek

Beperelte az amerikai könyvmogult egy transznemű alkalmazottjuk

Victoria Ramirez diszkrimináció és jogtalan elbocsátás miatt perli be a Barnes & Noble könyvesbolt-hálózatot. Az eset pikantériája, hogy mindez nem egy konzervatív déli államban, hanem a napfényes és (elvileg) igen nyitott Kaliforniában zajlik. 

barnes-noble

A transznemű hölgy elmondása szerint főnöke többször zaklatta és inzultálta, valamint arra kényszerítette, hogy ne viseljen ékszereket, sminket és körömlakkot a munkaidejében, mondván, az övék “egy családi vállalkozás” és hogy “gondoljon a gyerekekre.” Semmilyen módon sem fejezhette ki szexuális identitását, nem viselhetett női ruhákat, nem használhatta a női mosdót, és a kollégáival sem beszélhetett nemének megváltoztatásáról.

article-bookstore-0510

Victoria a következőket nyilatkozta: “Imádtam a Barnes & Noble-nél dolgozni. Ebből fizettem az egyetemi tandíjamat. Azt hittem, hogy ez a vállalat értékeli a kemény munkát, az integritást, és minden embert tisztel. Azonban amikor transzneműként coming outoltam, nem fektettek figyelmet ezekre az értékekre, hanem bántottak, és arra kényszerítettek, hogy elrejtsem a valódi énemet. Miután hat évet rájuk áldoztam az életemből, teljesen lesújtott, hogy csupán azért kirúgtak, mert önmagam mertem lenni. Megfosztottak a megélhetésemtől, az anyagi biztonságtól és az önbizalmamtól is.”

 

Kris Hayashi, a Transgender Law Center (Transzneműek Jogi Központja) képviselője szerint elfogadhatatlan, amin Victoria keresztülment, és különösen annak fényében meglepő, hogy a Barnes & Noble egyébként lelkes támogatója az LMBT jogoknak. Az ügy kapcsán kiadott közleményükben is korábbi tevékenységükre hivatkoztak, ami azonban nem teszi semmissé ezt a jelenlegi, botrányos esetet.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb