Itthon

Bencsik András szerint jó hír, hogy Ugandában kivégeznék a melegeket

Bencsik András. Forrás: Hír TV, YouTube

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a Hír TV Sajtóklub című műsorában vasárnap hirtelen témát váltott az orosz-ukrán háborúról és közölte, hogy van egy jó híre. „Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik” – mondta az újságíró mosolyogva.

Bencsik szerint ebben az a „gyönyörű”, hogy egy „jelzés” a világ számára és az amerikaiak emiatt „tombolnak”. Majd így folytatta:

Az egész világon az új kánon, az új vallás az a másságkultusz, az LMBTQ. A bubuk az új szentek. És akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével. Ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi.

A főszerkesztő azért mégsem olyan tájékozott, hiszen Ugandában eddig sem volt legális nemhogy a házasság, de semmilyen azonos nemű párkapcsolat sem. A meglévő, eddig is igen szigorú törvényt szigorították tovább. A módosítás egy sor tevékenységet céloz meg, így például magában foglalja a homoszexualitás “népszerűsítésének”, valamint a homoszexualitásra való “buzdítás” tilalmát.

A most elfogadott törvény szerint “súlyos homoszexualitás”  eseteiben alkalmazható a halálbüntetés. Ez egy igen tág fogalom, amely a beleegyezés nélküli, kikényszerített szexuális cselekmények mellett a gyermekek, szellemi vagy fizikai fogyatékkal élők ellen elkövetett cselekményekre vonatkozik, valamint a „sorozatos elkövetőkre” és a vérfertőzésre.

Az sem igaz, hogy 100%-os egyetértésben fogadták el a törvényt, két képviselő ugyanis ellene szavazott. Yoweri Museveni elnöknek még alá kell írnia a parlament által elfogadott törvényt, de mivel korábban az elnök olyan kijelentéseket tett, hogy a melegek „deviánsak”, feltehetően alá fogja írni.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin