Kultúra

Belestünk a Cirque du Soleil titkaiba!

A világhírű cirkuszi társulat több mint két év után tér vissza Budapestre, hogy a magyar nézők is megismerhessék Varekai-t, egy vulkán tetején található elbűvölő erdő világát, amelyet hóbortos és elvarázsolt teremtmények laknak. A Humen is lehetőséget kapott, hogy még az előadások előtt betekinthessen a hatalmas méretű utazó cirkusz kulisszái mögé (fotók a kulisszabejárásról a cikk végén!)

Ki gondolná, hogy a színpad mögött legalább akkora tér van, mint elől, a nézőtér felől? A Budapest Aréna küzdőterének közepén állították fel a színpadot, így jutott elég hely a hátországnak is, ahol szinte egy teljes tornacsarnokot rendezett be a társulat. Egymás mellett a szerek, amelyeken az artisták edzhetnek valamint bemelegíthetnek a próbákhoz és az előadásokhoz. A színpad körül a kellékek sorakoznak és azok a jelmezek, parókák, amelyek a gyorsöltözésekhez szükségesek. No és tucatnyi kamion a háttérben, amelyek mindezt szállítják. Szög pontos a rend, hiszen ugyanoda kell nyúlni mindenért Budapesten, mint az elmúlt héten Bukarestben vagy majd jövő héten Prágában.

hirdetés

A kulisszák mögé Márkus Éva, az előadást Magyarországra szervező Live Nation Central And Eastern Europe koncertszervező cég marketing- és PR-igazgatója és az előadás sajtófőnöke, Julie Desmarais vezetett bennünket.

A kapunál máris egy mosodát mutat nekünk Éva, hozzátéve, hogy ennek az utaztatása egyszerűbb a társulat számára, mint mindenhol a megfelelőt megtalálni, hiszen bárhol legyenek is a világban, a jelmezek ugyanazt a sajátságos tisztítást igénylik.

Később megtudjuk az utazás részleteit is. A Varekai előadással általában 10 hétig turnézik egy huzamban a társulat, majd 2 hetes szünet következik. Vasárnap délután, ahogy véget érnek egy városban az előadások, máris útra kelnek a következő helyszín irányába. A hét elején esedékes pihenőnapokat már ott töltik. A színpad 20 óra alatt épül fel. Minden új városban próbákat is tartanak, hiszen mindenhol be kell lakni a színpadot. A számok gyakorlásának pontos menetrendje van. Ott jártunkkor próbált épp a főszerepet alakító Fernando Miro is, akivel interjút olvashattatok nyomtatott lapunk áprilisi számában. A Varekai-ban 54 művész lép színpadra, a teljes utazó társulat 98 fős. A csapat része egy komplex varroda és étterem személyzete is, mindkettő ugyanazért van, hogy folyamatosan közel legyen a művészek munkájához.

Aki kíváncsi a varázslatos erdő lakóira, a lenyűgöző tudású artistákra és egy káprázatos látványvilágú cirkuszi előadásra, a hétvége folyamán több alkalma is adódik megtekinteni a Varekai-t.

HELYSZÍN:  Papp László Budapest Sportaréna

ELŐADÁSOK IDŐPONTJA:

2017. május 12., péntek 20:00

2017. május 13., szombat 16:30 és 20:00

2017. május 14., vasárnap 13:00 és 16:30

Részletes előadás és jegy információért látogass el a www.cirquedusoleil.com/varekai oldalra vagy a www.livenation.hu, illetve a www.ticketpro.hu oldalakra.

A fényképek kattintással teljes méretben is megtekinthetőek!

Csicsely Zoltán

Previous post

„Álljatok ki magatokért és azért, amiben hisztek – és persze hallgassatok sok zenét!”

Next post

Itt a Mr. Gay World 2017 győztese