Nagyvilág

Belehalt sérüléseibe a felgyújtott meleg fiatal

Belehalt súlyos égési sérüléseibe az a meleg férfi, akit feltételezhetően a homofób szomszédja gyújtott fel Lettországban, számol be róla az Euronews.

A Rigától 70 kilométerre található Tukums városában szenvedett súlyos sérüléseket a 29 éves orvostanhallgató, Normunds Kindzulis április 23-án. Az AFP tudósítása szerint a ruhájára gyúlékony anyag került, emiatt testének 85 százaléka megégett. A helyi sajtó szerint a férfi már korábban is kapott homofób fenyegetéseket, ettől függetlenül a hatóságok még a támadás után is vonakodtak gyűlölet-bűncselekményként kezelni a történteket.

Eredetileg még nyomozást sem akartak indítani, de Kindzulis halála után ez már nem tudják elkerülni. A helyi rendőrség nem zárta ki annak lehetőségét, hogy valójában öngyilkosság történt. “De öngyilkosságba kergetni valakit szintén bűncselekmény” – nyilatkozta az újságíróknak a lett rendőrség képviselője, Andrejs Grishins. Helyi aktivisták elítélték a rendőri tétlenséget.

Egils Levits köztársasági elnök már a támadás után közölte, hogy Lettországban nincs helye a gyűlöletnek. Krišjānis Kariņš miniszterelnök a kegyetlen bűncselekmény teljes kivizsgálását ígérte.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin