Sport

Belehalt a tüdőgyulladásba a nyíltan meleg műugró olimpikon

fotó: Instagram / OutSports

 

A brazil Ian Matost két hónappal ezelőtt torokgyulladás panaszaival kezelték, de kiderült, hogy komolyabb a betegség. Hiába ápolták hónapokig kórházban, a fertőzés később a gyomrára és a tüdejére is átterjedt, és bár a legyengült szervezete mutatott némi javalust, december 21-én belehalt a tüdőfertőzésbe, írja a New York Post.

A műugró Matos a 2016-os riói olimpián képviselte hazáját, a 2010-es Dél-amerikai Játékokon pedig három bronzérmet nyert. A Brazil Olimpiai Bizottság közleményben tudatta a halálhírét.

 

A sportoló 2014-ben coming outolt és egy interjúban arról beszélt, hogy a brit műugró, Tom Daley inspirálta arra, hogy ne titkolja tovább a szexualitását. Miután Daley előbújt, Matos egy barátjának elmondta, hogy ő is meleg, de azt a tanácsot kapta, hogy a 2016-os olimpiáig ne beszéljen erről nyilvánosan, nehogy elveszítse a szponzorait. Matos azonban nem fogadta meg a tanácsot, mint mondta, túl nagynak érezte a nyomást, hogy ne lehessen önmaga, és hogy titkolóznia kelljen a magánéletében.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin