Hírek

Bekerült az olimpiai csapatba a nyíltan meleg műkorcsolyázó

 

Valóra vált az amerikai Adam Rippon álma, miután bekerült az Egyesült Államok háromfős férfi műkorcsolya keretébe.

A 28 éves sportoló a negyedik helyen végzett az országos bajnokságon, éves összesítésben azonban olyan kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, hogy a 17-18 éves riválisai helyett a döntő bizottság rá szavazott.

Korával 1936 óta ő lesz a legidősebb amerikai műkorcsolyázó, aki először indul az olimpián. És személyében először indul nyíltan meleg, amerikai férfi műkorcsolyázó a téli olimpián. Személyéről szólva a tudósítások nem felejtik el megemlíteni, hogy a komoly küzdőszellemen túl egy jó adag humorral is rendelkezik:

“Pár hete megkérdezték tőlem egy interjúban, milyen érzés meleg sportolóként indulni. Erre annyit mondtam, hogy pont ugyanolyan, mint heteroszexuális sportolóként indulni, azt leszámítva, hogy nekem szebb a szemöldököm.”

 

 

A XXIII. téli olimpiai játékokat 2018. február 9. és február 25. között rendezik a dél-koreai Phjongcshangban. Az LMBT sportolók között Ripponon túl ott lesz még a kanadai műkorcsolyázó, a párosban induló, olimpiai ezüstérmes Eric Radford, és az amerikai síakrobata, a szintén olimpiai ezüstérmes Gus Kenworthy is.

 

 

 

(OutSports)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb