Nagyvilág

Békeidőben drag queen volt, most koporsókat készít az ukrán katona

Ukrajna hivatalos Facebook-oldala, az ukrán külügyminisztérium által működtetett Ukraine UA rendszeresen tudósít a háború történéseiről. Itt osztották meg Arthur történetét, aki civilben biológus és egyetemi tanár, mellette hobbiméhész, gazdálkodó, ács és önkéntes erdész. Valamint drag queen. Arthur azonban most katona, aki egymaga több mint 100 koporsót készített, hogy a bucsai tömeggyilkosság áldozatait el tudják temetni.

 

A friss képeket a hongkongi fotós, Laurel Chor készítette, aki a Twitteren mesélt Arthurról. A férfi békeidőben nappal méhészkedik, 120 kaptárt nevel, éjszaka pedig drag queen Aura néven. Mint elmesélte, addig azt sem tudta, hogy a drag műfajának van saját neve, mielőtt találkozott a RuPaul’s Drag Race műsorával. Akkor jött rá, hogy amit csinál, azzal nincs egyedül, a sminkelést pedig a YouTube-ról sajátította el.

Amikor februárban kitört a háború, önkéntes katonának állt. A gazdaságát is saját kezűleg építette fel, most pedig ácsmesterségbeli tudását a koporsók készítésére használta. A nyíltan meleg litván parlamenti képviselő, Tomas Vytautas Raskevičius a Facebookon az ukrán nemzeti zászló színeire utalva azt írta Arthur történetéhez, hogy „a kék és a sárga is a szivárvány része”.

 

 

 

Felvarrják az unikornist az egyenruhájukra az ukrán melegek

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb